Ko će biti najbolji? Džeko podcijenjen, Ronaldu se puno vjeruje

Borba za Zlatnu kopačku u Italiji

Ko će biti najbolji? Džeko podcijenjen, Ronaldu se puno vjeruje

Edmir Škorić

Ko će biti najbolji strijelac italijanske Serije A? Edin Džeko kotira dobro, no niti približno kao Cristiano Ronaldo.

Ronaldov dolazak u Juventus je povećao šanse Torineza da osvoje osmi vezani Scudetto, ali i konkurenciju u borbi za Zlatnu kopačku učinio znatno jačom.

Italijanska liga sama po sebi ima na desetine vrhunskih napadača i 'gol igrača', ali Ronaldu se daju najveće šanse kada je u pitanju borba za tu laskavu titulu najboljeg strijelca lige.

Iako je tek stigao, kladionice ga smatraju velikim favoritom za najboljeg strijelca, pa tako one velike kladioničarske kuće nude kvotu od 1.60 do 2.00 na Ronalda.

Kvota na Maura Icardija, napadača Intera, kreće se od 6 do 8.50 (ovisno o kladionici), a onda je favorit sa kvotom od 6 do 13 novi Milanov napadač Gonzalo Higuain.

Ciro Immobile, sjajni golgeter Lazija, na četvrtom je mjestu sa kvotom od 8 do 13, a onda na petoj poziciji imamo Edina Džeku. Za one koji vjeruju Edinu, mogu da se počaste kvotom najmanjom od 12, najvećom 17 za osvajanje prestižne individualne nagrade.

Slijede Dybala i Mertens s kvotama od 15 do 26, kvota na Belottija iz Torina je od 16 pa sve do 41, na Milika iz Napolija od 18 do 51, pa idu Schick (Roma), Cutrone (Milan)...

Kao zanimljiva, a jako je potcijenjena oklada, nameće se ona na Callejona ili Insignea. Na nogometaše Napolija su kvote od 80 do 100. Mada, ako ćemo pošteno, ovi gore na vrhu su svakako veliki favoriti i samo je pitanje ko će od njih da ugrabi nagradu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon prvog kola, po jedan gol imaju Džeko, Immobile, Insigne, Milik, Berardi, Bernardeschi... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi