Mnogi su se iznenadili kada su baš njega vidjeli u sastavu protiv Manchester Cityja
(Foto: EPA)

Drinkwater se pojavio na terenu

Mnogi su se iznenadili kada su baš njega vidjeli u sastavu protiv Manchester Cityja

M. Šljivak

Burnley je sinoć na svom terenu poražen od Manchester Cityja sa 4:1.


Nije ovaj tim ništa mogao protiv aktuelnog prvaka koji je uvjerljivo slavio, a menadžer Sean Dyche je iznenadio jednim imenom u sastavu.

Nakon 639 dana po prvi put je u utakmici Premier lige zaigrao Danny Drinkwater. Nekadašnji engleski reprezentativac prošao je kroz veoma težak period ispunjen povredama i gotovo dvije godine ga nije bilo na zelenim terenima.

Interesantno, posljednji put je igrao baš u duelu protiv Cityja. Bilo je to u martu 2018. godine kada je nosio dres Chelseaja, a nakon toga je prekrižen u londonskom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drinkwater je najviše pokazivao u dresu Leicestera. Bio je dio ekipe koja je osvojila titulu prvaka, ali je napravio ogromnu grešku odlaskom u Chelsea, gdje se nije najbolje snašao.

Sada je konačno ponovo na terenu, a vidjet ćemo koliko će uspjeti da pomogne ekipe Burnleyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi