Mnogima trebaju godine, a Lukakuu su trebala samo tri mjeseca

Već je naučio italijanski

Mnogima trebaju godine, a Lukakuu su trebala samo tri mjeseca

E. Škorić

Romelu Lukaku se fantastično prilagodio u novoj sredini.

Belgijski napadač je minulog ljeta iz Manchester Uniteda prešao u Inter i čini se da je to bio pun pogodak i za njega, ali i za njegov novi klub.

Lukaku je jučer protiv Sassuola u 4:3 pobjedi Intera postigao dva gola i u Seriji A je na pet pogodaka te te je prvi strijelac Nerazzurra.

Lukaku se sjajno prilagodio u taktičke zamisli Antonija Contea, ali i u kompletnu novu sredinu. Uspio je za samo tri mjeseca naučiti italijanski jezik, pa je tako na italijanskom govorio nakon trijumfa nad Sassuolom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je odrastao u Belgiji, a većinu života proveo u Engelskoj, Lukakuu je trebalo samo tri mjeseca da savlada i italijanski jezik, dok nekima to ne polazi za rukom ni nakon godina življenja u stranoj zemlji.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maximilian
Ma nema šanse da je ovako naučio za tri mjeseca koliko god da je talentovan za jezike i koliko god da je radio sa učiteljem jezika. Realno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi