Mo problem: U jednom je parametru Salah najgori igrač Premier lige

Loša statistika

Mo problem: U jednom je parametru Salah najgori igrač Premier lige

Možda Mohamed Salah generalno ove sezone igra ispod očekivanog nivoa.

Egipatski napadač Liverpoola prošle je godine važio za najboljeg igrača u Premier ligi, postigao je rekordna 32 gola i pomogao Redsima da dostignu finale Lige šampiona. Bila je to njegova sezona za pamćenje.

Međutim, od početka ove sezone ne igra u svojoj prepoznatljivoj formi, a u jednom je statističkom parametru najgori igrač Premier lige.

Naime, uprkos tri postignuta gola, Salah je to učinio iz 32 upućena udarca, a među njima sedam ih je ocijenjeno kao "velike šanse".

Još gori je njegov rezultat u segmentu "očekivani golovi" (xG). To je parametar koji određuje kvalitet svakog pojedinačnog šuta i procenat uspješnosti pokušaja.

Njegova razlika između xG i realnih golova (2.91) je najveća u prvenstvu, a Callum Wilson iz Bournemoutha plasiran je na drugu poziciju s rezultatom 2,34.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sahove performanse ove sezone drastično se razlikuju od njegovog rekorda u prethodnoj kampanji.

Salah je lani prevazišao svoj xG za nevjerovatnih 6,86 golova (imao je rezultat 25,14 u "očekivanim golovima", a postigao je 32 stvarna gola), što ga je označilo za najboljeg finišera u Premier ligi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi