Je li Luka Modrić ili Modrič?
Norvežanima baš nije jasno zašto je to tako - negdje na Balkanu prezimena su sa č, a negdje sa ć. Čak mnogi ni ne znaju je li Handanović ili Handanovič, ali to je samo jedan primjer

Norveška legenda zbunjena

Je li Luka Modrić ili Modrič?

Edmir Škorić

Bivši norveški reprezentativac i nekadašnji igrač engleskog Crystal Palacea Brede Hangeland imao je zanimljivo pitanje za novinare iz Slovenije.

Norveška je jučer s 1:0 pobijedila Sloveniju u meču Lige nacija, a utakmicu je posmatrao i nekadašnji reprezentativac Norveške koji je za ovu zemlju sakupio 91 nastup i dao je četiri gola.

On je prišao novinarima iz Slovenije da ih upita koja je razlika u "č" ili ć".

"Je li Luka Modrič ili Modrić", otprilike je glasilo pitanje Hangelanda, ali Slovenci su mu teško uspijevali objasniti zašto je to tako. Uglavnom, pojasnili su mu da je u Sloveniji izraženije slovo č, dok su prezimena u Hrvatskoj, Srbiji i BiH uglavnom na "ć".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Pomno je Hangeland slušao, upijao sve što mu kažu, ali bojimo se da nije došao do pravog zaključka zašto je to tako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi