Modrić najbolji na svijetu, Pjanić osmi
Miralem Pjanić ove sezone briljira u dresu torinskog Juventusa sa kojim je osvojio dvije uzastopne titule prvaka Italije. Nije nikakvo čudo što je među najboljim igračima svijeta (Foto: EPA)

Glasalo 90 fudbalskih stručnjaka iz svih dijelova svijeta

Modrić najbolji na svijetu, Pjanić osmi

Midhat Šljivak

Međunarodna federacija za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS) proglasila je hrvatskog fudbalera Luku Modrića za najboljeg na svijetu u 2018. godine.

Fudbalski stručnjaci iz 90 zemalja svijeta koji su glasali u izboru IFFHS-a proglasili su Modrića za najboljeg, a hrvatski fudbaler je osvojio ukupno 272 boda.

Iza njega su ostali Lionel Messi i Eden Hazard, a bodove je dobio i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, koji je na kraju osvojio osmo mjesto sa sedam bodova.

Interesantno je svakako da je Cristiano Ronaldo dobio svega pet bodova i da je u ovom izboru završio na 10. mjestu.

Također, IFFHS je odabraio i najboljeg golmana. To je Thibaut Courtois sa 181 bodom, a iza njega su ostali Hugo Lloris (109) i Gianluigi Buffon (59).

IFFHS glasovi za najboljeg fudbalera svijeta:

1. Luka Modrić (Real Madrid) - 272 boda
2. Lionel Messi (Barcelona) - 144
3. Eden Hazard (Chelsea) - 114
4. Kevin de Bruyne (Man. City) - 36
5. Neymar (PSG) - 18
6. Paul Pogba (Man. Utd) - 14
7. Christian Eriksen (Tottenham) - 10
8. Miralem Pjanić (Juventus) - 7
9. James Rodriguez (Bayern) - 7
10. Cristiano Ronaldo (Juventus) - 5

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izbor za najboljeg golmana:

1. Thibaut Courtois (Real Madrid) - 181
2. Hugo Lloris (Tottenham) - 109
3. Gianlugi Buffon (PSG) -59
4. Keylor Navas (Real Madrid) - 58
5. Jan Oblak (Atletico Madrid) - 49

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Bilo bi lijepo kada bi ta svjetska nogometna organizacija za statistiku izbacila svoju stastiku pomenutih fudbalera, a ne glasove 90 trenera koji glasaju ne obraćajući pažnju na statistiku.
13 3
izvoristine
Glasali Spanci i Englezi a sve u injat Ronaldu i Mesiju. To je za smijanje i nedopustiva laz da bude bolji Modric od Ronalda i Mesija.
12 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti