Gdje će Mandžukić? Selili su ga u Katar, Englesku, Španiju, a od danas je ponovo u Njemačkoj

Otpisan u Juventusu

Gdje će Mandžukić? Selili su ga u Katar, Englesku, Španiju, a od danas je ponovo u Njemačkoj

A. Čaušević

Mariju Mandžukiću je dolaskom Maurizija Sarrija otkucao sat u Juventusu bez obzira što je postao omiljen igrač mnogim navijačima Stare dame. 

Ponuda za iskusnog hrvatskog napadača ne manjka. Ljetos je bio veoma blizu prelaska u Manchester United, ali je na kraju ostao u Torinu.

Nakon toga u opticaju su bile nemoralne ponude iz Katara, ali se bivši vođa navale Vatrenih zahvalio bogatim Arapima. Izostao je dogovor i s Juventusom.

Od prije nekoliko dana u svojim redovima ga želi vidjeti i Sevilla, a od danas je ponovo aktuelan povratak u Njemačku gdje je već igrao za Wolfsburg i Bayern.

Borussija Dortmund će u januaru nastojati dovesti novu "devetku" jer Paco Alcacer nije ubitačan kao prošle sezone i izbor je pao na Mandžukića, piše Tuttomercato.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rukovodstvo njemačkog kluba će uskoro s Juventusom i zvanično započeti pregovore oko transfera. Hrvat nema ništa protiv Borussije i pristao bi na realizaciju ovog posla.

Fabio Paratici je nakon Skupštine Juventusa održane prošle sedmice izjavio da se traži najbolje rješenje za Mandžukića, a italijanski mediji su poslije toga objavili da je Stara Dama iskusnog napadača spremna pustiti za minimalno 5.3 miliona eura i to zbog Finansijskog fair playa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi