Modrić ozbiljan nakon poraza: Morat ćemo razgovarati, ozbiljno razgovarati!
Hrvatska je u prva dva kola kvalifikacija upisala po jednu pobjedu i poraz

Kapiten Hrvatske nije bio previše raspoložen

Modrić ozbiljan nakon poraza: Morat ćemo razgovarati, ozbiljno razgovarati!

S. Pašalić, foto: EPA

Hrvatska je danas u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo doživjela šokantan poraz od 2:1 na gostovanju kod Mađarske.

Nakon što se Hrvatska i u prvom kolu mučila protiv Azerbejdžana i nekako uspjela doći do pobjede 2:1, u drugom kolu je uslijedio neočekivan poraz.

Kada je Rebić u 13. minuti postigao gol za 1:0, ništa nije dalo naslutiti da bi se moglo desiti iznenađenje, ali Mađari su nakon primljenog gola zaigrali sjajno te golovima Szalaija u 34. minuti i Patkaija u 76. minuti stigli do pobjede protiv viceprvaka svijeta.

Kapiten reprezentacije Hrvatske je nakon meča bio jako nezadovoljan i sa rezultatom i sa igrom njegovih saigrača.

"Nismo odigrali utakmicu u skladu s našim renomeom. Mađari su bili puno agresivniji i puno čvršći u svakom duelu i, naravno, to im se na kraju vratilo. Došli su do vrlo važne pobjede koja nas stavlja u nezgodan položaj jer nismo to očekivali. Ništa, moramo se skupiti i definitivno se probuditi", rekao je Modrić pa nastavio:

"Prvo upozorenje je bilo protiv Azerbajdžana, tu smo se uspjeli nekako provući, a ovo danas je bio novi šok za nas. Ako ovako nastavimo imat ćemo velikih problema da se plasiramo na Euro. Zato se moramo svi skupa probuditi, biti puno bolji i zaboraviti ono što je bilo. Nogomet je takav. Nemaš puno vremena za uživanje, za slavlja. Svi su nabrijani na nas. Napravili smo nešto ogromno, veliko, ali to trebamo ostaviti negdje sa strane i fokusirati se na ono što nas čeka u ovoj grupi."

"Ja sam od početka rekao da je grupa vrlo teška. Svaka ekipa nam može napraviti probleme, vrlo nezgodna grupa. Moramo biti puno bolji nego što smo bili u ove dvije utakmice."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nismo sad razgovarali, još smo vrućih glava i bolje je to ostaviti za neki drugi dan, ali sigurno da ćemo razgovarati. Definitivno se moramo podići i poboljšati našu igru, svi, jer imat ćemo velikih problema nastavimo li ovako. Ne plasiramo li se na Euro bit će to ravno katastrofi", dodao je zabrinuti Modrić.

"Trebamo biti strpljivi, brže igrati, brže se kretati. Nismo imali desnog beka. To je problem. Moramo se trgnuti, ne treba ovo shvatati tragično. Ovo je veliki udarac za nas. Moramo se svi skupa boriti do kraja. U svojim glavama i mislima moramo znati da mora bolje od ovog", zaključio je kapiten Hrvatske.

Top Komentari

roki-rokic
Pa nemoze uvjek na srecuda dobijate.Ufurali se kao da su neka sila.
4 1
Svojprisebi
pozovite onog supka tompsona da vam svira malo ustase usrane
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi