Zlatko Dalić: Viceprvaci smo svijeta, izgubili smo, ali ovo nije tragedija
Aktuelni viceprvaci svijeta nisu dobro ušli u kvalifikacije. Prvo su uz dosta muke dobili Azerbejdžan, a večeras su doživjeli hladan tuš u Mađarskoj (Foto: EPA)

Hrvatski selektor nakon poraza

Zlatko Dalić: Viceprvaci smo svijeta, izgubili smo, ali ovo nije tragedija

Midhat Šljivak

Hrvatska je večeras u Budimpešti poražena sa 2:1 od Mađarske u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vatreni su poveli golom Rebića u 13. minuti, ali Mađari su preko Szalaija i Patkaija i došli su do velike pobjede.

Nakon meča oglasio je hrvatski selektor Zlatko Dalić koji je rekao:

"Čestitam Mađarima na pobjedi", rekao je Dalić, te je nastavio:

"Nakon prvog gola smo pali, nismo nastavili, nismo ih dokrajčili. Bili su agresivniji, primili smo gol iz kobnog prekida i poraženi smo. Nismo bili kreativni, nismo imali završnice. Znali smo da će nam biti teško u kvalifikacijama, pokušali smo sa još jednim špicom, ali nismo uspjeli", istakao je Dalić.

Zatim je selektor Hrvatske dao zanimljiv zaključak...

"Protiv Hrvatske svi idu 200 na sat, neće nam biti lako i to smo znali. Ovo nije tragedija, viceprvaci smo svijeta, ali smo izgubili", dodao je Dalić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska je nakon dva odigrana kola na četvrtoj poziciji sa tri osvojena boda, ali toliko imaju i ekipe koje su ispred njih.

Po tri boda su skupili Vels, Slovačka i Mađarska...

Top Komentari

Edin Merlin
Da,viceprvak a ne jebeni prvak kako vas kuju u nebesa !
6 0
gumenakita
Onoliku srecu kao na svjetskom vise necete imati,kolika se pompa digla a sad padaju kao sa kruske,ovaj pise neke knjige jede govna,hebo ti tompson mater.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti