Modrić poručio novinaru: Zar nemaš ništa pametnije da me pitaš?

Zvijezda Reala i hrvatske reprezentacije pobjesnila na press konferenciji

Modrić poručio novinaru: Zar nemaš ništa pametnije da me pitaš?

S. Grebović

Kapiten reprezentacije Hrvatske Luka Modrić izjavio je kako je njegova ekipa spremna da nakon dugo vremena napravi dobar rezultat na jednom velikom takmičenju, ali se i naljutio na novinare zbog pitanja o Zdravku Mamiću.

Jučer su se u popodnevnim satima na zvaničnoj press konferenciji pred meč sa Nigerijom medijima obratili kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske Luka Modrić i selektor Zlatko Dalić.

"Radi se o jako nezgodnoj ekipi, Nigerija je možda i najbolja afrička ekipa. Igraju brzo, imaju veoma brze i opasne igrače. Nema favorita u prvim utakmicama, mislim da će biti izjednačena utakmica", mišljenja je kapiten Vatrenih.

Novinara britanskog Guardiana zanimalo je šta Modrić misli o presudi bivšem čelniku zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića, koji je na Županijskom sudu u Osijeku nepravosnažno osuđen na šest godina i šest meseci zatvora za proneveru i utaju poreza. 

"Nemate ništa pametnije da me pitate? Ovo je koliko znam Svjetsko prvenstvo. Koliko dugo ste se pripremali da me pitate ovo pitanje?", ljutit je bio Modrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi