Luka Modrić na kraju sezone napušta Real Madrid i pravi posljednji transfer u karijeri

Sve bi moglo biti dogovoreno u januaru

Luka Modrić na kraju sezone napušta Real Madrid i pravi posljednji transfer u karijeri

Esmer Oštraković

Luka Modrić je godinama jedan od ključnih nogometaša Real Madrida, te je zaista jako teško zamisliti vezni red ovog kluba bez njega.

Međutim, obzirom da Luka Modrić ima 37 godina, jasno je da će ubrzo njegovo vrijeme u ovom klubu biti završeno, te da će se klub morati okrenuti nekim mlađim rješenjima.

Jasno je da je Modrić ostavio ogroman trag u Real Madridu, gdje je bio jedan od ključnih igrača u posljednjih nekoliko godina.

Italijanski mediji danas su prenijeli informaciju kako je vrijeme Modrića u Real Madridu već završeno i da će od naredne sezone imati novi klub.

Naime, Roma već krenula planirati na koji način će dovesti Luku Modrića sledeće ljeto, a naravno ključan u svemu je Jose Mourinho.

Upravo trener Rome insistira na dovođenju Modrića kojeg naravno jako dobro poznaje jer je radio sa njim u Real Madridu.

Oglasi

Tačnije, upravo Mourinho je Modića doveo u Real Madrid iz Tottenhama, ali ga je tada platio 33 miliona eura.

Modiću na kraju ove sezone ističe ugovor sa Real Madridom, te Roma na čelu sa Mourinhom želi da ga dovede u svoje redove.

Također, mediji iz Italije tvde da Modrić ne bi imao ništa protiv da ponovo radi sa Mourinhom, ali postoji velika prepreka u svemu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To je plata koju Modrić ima u Real Madridu, te bi se morao odreći velikog dijela plate ukoliko želi otići u Romu.

Posao bi mogao biti dogovoren već u januaru, kada Modrić uđe u posljednjim pola godine ugovora, naravno ako pristane na smanjenje plate.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Neće Luka niđe...
1 2
Krivaja Zavidovići
Modrić će biti do kraja ugovora u Realu, tj do ljeta, a onda će negdje preći. Da li sad u Romu ili negdje drugdje, vidićemo. E sad, poenta je što on može već u januarskom prelaznom roku potpisati za novi klub, a taj ugovor će važiti od ljeta tako da nema nikakvog smanjivanja plate i sličnih gluposti. E moj Oštri, pa je li to tako teško skontati?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi