Modrića su nazivali promašajem, a danas je među najboljima

U Realu nije dobro počeo

Modrića su nazivali promašajem, a danas je među najboljima

E. Škorić

Svojevremeno su u Španiji Luku Modrića proglasili promašajem sezone, no danas to izgleda smiješno.

Modrić je trenutno možda i najbolji veznjak u Evropi, a s Hrvatskom je nedavno uspio da napravi veliko čudo i da se plasira u finale SP-a u Rusiji.

Unatoč porazu od Francuske, svijet se naklonio Modriću i njegovim saigračima, a Luka trenutno glavna zvijezda Real Madrida. Upravo zahvaljući njemu, između ostalih, Madriđani su redovno prvaci Evrope.

Doveden je iz Tottenhama 2012. godine nakon dugačkih pregovora Tottenhamovog predsjednika Levyja i Realovog Pereza. Kada je plaćen 40 miliona eura, mnogi su smatrali da je to previše i da je Real pogriješio.

Nakon što te jeseni nije briljirao, uslijedile su brojne kritike, a Luka se pravdao kako mu treba vremena da se navikne.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U anketama su ga proglasili promašajem La Lige, a čak su i za Alexa Songa smatrali da je potrebniji Barci nego Hrvat Realu. Međutim, Songa danas nema nigdje, Luka je jedan od najboljih na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi