"Mogao sam igrati na SP, ali on me je odlučio otpisati"
Golmana Uniteda nema u Rusiji

Sergio Romero o odluci argentinskog selektora

"Mogao sam igrati na SP, ali on me je odlučio otpisati"

Midhat Šljivak

Prvi golman reprezentacije Argentine Sergio Romero neće braniti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Čuvar mreže Manchester Uniteda doživio je povredu prvi dan priprema. Iako povreda nije teža selektor Jorge Sampaoli je Romera otpisao i pozvao je zamjenu.

Romero je otkrio kako je mogao braniti već protiv Islanda i da je selektoru to jasno rekao, ali sve je bilo uzalud.

"Pričao sam sa Sampaolijem. Znao je da mi treba samo 10 dana za oporavak, pričali smo i jasno sam mu rekao da nemam nikakve lomove i da mogu već protiv Islanda bez problema igrati. Međutim, njegova odluka je bila da me otpiše jer je želio igrače koji su mogli trenirati svaki dan", rekao je Romero.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Umjesto golmana Uniteda poziv je dobio Nahuel Guzman, ulogu prvog golmana imaće Willy Caballero, a šansu će čekati i Franco Armani.

Argentina prvenstvo otvara 16. juna duelom sa Islandom, a zatim slijede utakmice protiv Hrvatske (21. juni) i Nigerije (26. juni).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi