'Nestanak' jednog od najvećih talenata svijeta: "Suze mi krenu na oči kad ga vidim sad"
Mohamed Ihattaren bio je velika zvijezda u najavi, ali dečko je odlučio da se potpuno udalji od svijeta fudbala (Foto: Instagram)

Mohamed Ihattaren nije zainteresovan za fudbal

'Nestanak' jednog od najvećih talenata svijeta: "Suze mi krenu na oči kad ga vidim sad"

Midhat Šljivak

Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera svijeta, 20-godišnji Nizozemac Mohamed Ihattaren, polako nestaje s fudbalske scene, a to izuzetno boli čovjeka koji mu je silno želio pomoći da se vrati na vrh Geraldu Vanenburgu. Po njemu talentovani fudbaler vjerovatno nikad neće dostići nivo kakav mu se predviđao.

Mohamed Ihattaren nestao je s fudbalske mape nakon što je 2021. godine potpisao za Juventus. Posuđen je Sampdoriji kako bi se kalio, ali je nestao iz ove ekipe i samovoljno se vratio kući u Nizozemsku.

Ispostavilo se kako je ovaj mladi fudbaler upao u žestoku depresiju nakon smrti oca. Umiješao se i u sumnjive poslove, prijetila mu je i mafija, da bi krajem prošle godine završio i iza rešetaka.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf4NcATsPhJ/[/instagram]

Ajax je odavno raskinuo posudbu s njim koja je dogovorena s Juventusom. Šansu mu je donio Gerald Vanenburg koji je zamolio ekipu iz Amsterdama da mu pruži još jednu šansu.

Ihattaren nije uspio napraviti ništa osim novih problema. Odigrao je nekoliko utakmica za B ti, igrao je sjajno, ali potom je upao u nove probleme.

Oglasi

Vanenberg više ne zna gdje je Ihatteren. Slomljen je zbog toga što ovaj mladić ne zna iskoristiti potencijal kojeg posjeduje.

"Nisam odavno razgovarao s njim", počeo je priču Vanenburg i nastavlja:

"Vratio sam ga u Ajax. U klubu ga nisu željeli, ali sam insistirao kod Marca Overmarsa da ga uzmu. Vjerovao sam da će se vratiti u najbolje dane. Vrhunski igrač i suze mi krenu na oči kada ga vidim sad".

"Sve je to veoma tužno. Ispostavilo se da mu je apsolutno sve teško. U fudbalu ako želiš uspjeti nema švrljanja sa strane. On to očigledno ne razumije. Da je pametniji sad bi igrao bi za najbolje timove svijeta. Ako se ne probudi, neće nikad uspjeti".

"U septembru me pitao da pokušamo ponovo. Opet me je razočarao. Dobar je momak, ali jednostavno ne može da nađe pravi put. Govorio je da je ne želi više biti tu, nedostajalo je povjerenje".

Oglasi

"Vidio sam samo nekoliko igrača s toliko talenta. Zbog toga mi je najviše žao. Ne znam hoće li ikad uspjeti. Ja sam učinio sve što sam mogao. Uvijek sam mu tu na raspolaganju, nisam ljut, njegov je život i on gubi", rekao je Vanenburg.

"Vrijeme je da pokažem sve što znam"

Mo je nakon smrti oca upao u depresiju. Nije mu previše pomoglo to što je otišao u Italiju, gdje je potpisao za Juventus, a zatim je posuđen u Sampdoriju iz koje je pobjegao glavom bez obzira.

Nije mogao više izdržati pritisak. Odlučio je završiti karijeru, otišao je kući u Nizozemsku, o fudbalu nije razmišljao, ali preko noći se sve promijenilo.

Stigao je u Ajax gdje se vratio u formu. Imao je želju da se vrati u vrh, ali ta želja je kratko trajala.

"Sretan sam što sam ponovo spreman i da mogu raditi ono što volim. Vrijeme je da pokažem sve što znam i da mi druge stvari ne odvlače pažnju", rekao je Mohamed Ihattaren za ESPN i nastavio je:

Oglasi

"Fizički sam spreman, želim da svijet ponovo vidi Moa kao fudbalera koji će donijeti veliku radost svima".

Otkriva šta se sve dešavalo u trenucima kada je bio u teškoj depresiji.

"Nisam bio dobar u glavi. To vam iskreno govorim. Bio sam nesretan u Sampdoriji i odlučio sam se vratiti u mjesto gdje poznajem ljude i gdje sam sretan".

Govorio je i o odnosu s Geraldom Vanenburgom koji ga je vratio u život prije nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Poslao mi je poruku, tražio je da razgovaramo i odmah smo se shvatili. Ja o fudbalu nisam razmišljao, ali on me je uvjerio kako igrač mog kvaliteta uvijek ima mjesta na terenu. Šetali smo, hodali, trenirali. Plakao sam mu na ramenu. Tog čovjeka smatram bratom. Nisam vjerovao da ću ponovo zaigrati profesionalni fudbal", istakao je 20-godišnji fudbaler.

Nažalost ovaj mladi momak nije izdržao. Uzalud je imao toliku podršku i očigledno da su mu misli daleko od profesionalnih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi