Ozbiljne nevolje mlade zvijezde: Mafija ga drži na oku i jedna neopreznost može ga koštati života
Foto - Instagram

Ihattaren u novom problemu

Ozbiljne nevolje mlade zvijezde: Mafija ga drži na oku i jedna neopreznost može ga koštati života

M. Šljivak

Velika nada nizozemskog fudbala, 20-godišnji Mohamed Ihattaren, našao se u novom problemu.

Nakon što je zbog psihičkih i privatnih problema pauzirao gotovo godinu dana, Ihattaren se krajem prošle sezone vratio fudbalu u dresu Ajaxa.

Talentovani 20-godišnjak najavljivao je veliki povratak na teren. Međutim, prije nekoliko dana je ponovo nestao i nije igrao pripremne utakmice svog kluba.

Razlog što mladog fudbalera nema u ekipi Ajaxa je sigurnosne prirode. Kako tvrdi De Telegraaf Ihattaren je dobio prijetnje smrću od određene kriminalne organizacije i za njega nije sigurno da se kreće u ovom periodu.

Ovaj list navodi da je mladi fudbaler ušao u vezi s djevojkom iz svog rodnog grada Utrechta. To se nije dopalo njenoj porodici. Protivili su se vezi s fudbalerom i od tog trenutka su krenule nevolje.

Ihattarenu su počele stizati ozbiljne prijetnje smrću. Navodi se da je u sve uključenja ozbiljna kriminalna organizacija, pa je Ajax odlučio da je najbolje da se Mo ne pojavljuje u klubu.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf4NcATsPhJ/[/instagram]

Policija je istragom otkrila da se određene sumnjive osobe kreću oko fudbalera i njegove porodice, a također su došli do saznanja da su bili i u automobilu kojeg je mladi ofanzivac dobio na korištenje od kluba.

Nije poznato koliko će Ihattaren biti van tima iz ovog razloga. Slučaj nije nimalo naivan i niko ne želi da rizikuje život mladog fudbalera.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf1kTvNM8rl/[/instagram]

Mo Ihattaren je dijete PSV-a iz kojeg je u ljeto prošle godine prešao u Juventus. Ajax ga uzeo na posudbu u januaru i ima mogućnost da ga otkupi za godinu dana i to za samo dva miliona eura.

Oglasi

"Vrijeme je da pokažem sve što znam"

Mo je nakon smrti oca upao u depresiju. Nije mu previše pomoglo to što je otišao u Italiju, gdje je potpisao za Juventus, a zatim je posuđen u Sampdoriju iz koje je pobjegao glavom bez obzira.

Nije mogao više izdržati pritisak. Odlučio je završiti karijeru, otišao je kući u Nizozemsku, o fudbalu nije razmišljao, ali preko noći se sve promijenilo.

Stigao je u Ajax gdje se vratio u formu. Sada mu je cilj da se vrati na vrh.

"Sretan sam što sam ponovo spreman i da mogu raditi ono što volim. Vrijeme je da pokažem sve što znam i da mi druge stvari ne odvlače pažnju", rekao je Mohamed Ihattaren za ESPN i nastavio je:

"Fizički sam spreman, želim da svijet ponovo vidi Moa kao fudbalera koji će donijeti veliku radost svima".

Otkriva šta se sve dešavalo u trenucima kada je bio u teškoj depresiji.

"Nisam bio dobar u glavi. To vam iskreno govorim. Bio sam nesretan u Sampdoriji i odlučio sam se vratiti u mjesto gdje poznajem ljude i gdje sam sretan".

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U život ga je vratio legendarni nizozemski fudbaler Gerald Vanenburg. Njemu je veoma zahvalan za sve što je učinio za njega u teškom životnom periodu.

"Poslao mi je poruku, tražio je da razgovaramo i odmah smo se shvatili. Ja o fudbalu nisam razmišljao, ali on me je uvjerio kako igrač mog kvaliteta uvijek ima mjesta na terenu. Šetali smo, hodali, trenirali. Plakao sam mu na ramenu. Tog čovjeka smatram bratom. Nisam vjerovao da ću ponovo zaigrati profesionalni fudbal", istakao je 20-godišnji fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi