Jedan se propio zbog žene, drugog na oku drži mafija: Pokušaj zajedničkog spasa trajao dva dana

Stigla je i poruka

Jedan se propio zbog žene, drugog na oku drži mafija: Pokušaj zajedničkog spasa trajao dva dana

A. Čaušević

Vrlo često se zna desiti da se fudbaleri suoče sa mentalnim problemima tokom karijere. Nekim se to desi na samom početku, a nekim kada im se bliži kraj karijere. Kroz sličan problem već neko vrijeme prolazi jedan od najvećih svjetskih talenata kojeg je pokušao spasiti svojevremeno najbolji veznjak svijeta.

Mohamed Ihattaren je veliki talenat nizozemskog fudbala koji već neko vrijeme puni stupce crne hronike, posljednji put je to bilo u spetembru kada se našao u sukobu sa mafijom zbog djevojke. 

Ihattaren već neko vrijeme ima psihičkih problema, a spasiti ga je pokušao Wesley Sneijder, nekadašnja zvijezda evropskog i svjetskog fudbala koji se propio nakon što ga je ostavila supruga Yolante prije nekoliko godina.

Jedan u drugom su pokušali pronaći spas, a sve je potrajalo dva dana nakon što je Sneijder digao ruke od 20-godišnjeg veznjaka koji je trenutno kao posuđen igrač Juventusa igra u Ajaxu.

"Ne ide dobro, stvarno ne ide dobro. Problemi o kojima sam govorio na početku postali su veći. Nisam očekivao da će biti tako teško, teško je. Svi znamo njegove kvalitete, pokazao ih je u Ajaxu na početku ove sezone, a prije toga i u PSV-u.", kazao je Snejider.

"Mora se osjećati dobro i mora imati prave ljude oko sebe. Poslao sam mu poruku i nadam se da će je prihvatiti. Ali neću ga više podržavati."

Oglasi

"Možda je dobro što sam se povukao. Možda će se sad probuditi i sam krenuti na posao. Sa mnom je završio. Ovo za mene sigurno nije poraz. Mora to učiniti zbog sebe, a ne zbog mene."

Ihattaren će se u januaru vratiti sa posudbe u Juventus te će torinski klub biti taj koji će se morati pozabaviti sa mladim nizozemskim fudbalerom koji je očigledno prerano ušao u probleme.

Ljetos je ovaj veznjak razmišljao i o prekidu karijere, ali ga je u život vratio  legendarni nizozemski fudbaler Gerald Vanenburg, međutim sve je očigledno bilo kratkog daha. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Poslao mi je poruku, tražio je da razgovaramo i odmah smo se shvatili. Ja o fudbalu nisam razmišljao, ali on me je uvjerio kako igrač mog kvaliteta uvijek ima mjesta na terenu. Šetali smo, hodali, trenirali. Plakao sam mu na ramenu. Tog čovjeka smatram bratom. Nisam vjerovao da ću ponovo zaigrati profesionalni fudbal", istakao je 20-godišnji fudbaler koji se na kraju ipak nije uspio psihički oporaviti.

Podsjećanja radi, u septembru je imao problema sa mafijom kada mu je zapaljen automobil, a iza paljevinje se krila navodna ljubomora nakon njegove žendibe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti