Pokradeni fudbalski boem: Nekada mu nije bilo ravnog, sada je neprepoznatljivi "debeljuca"

Pojavio se na dobrotvrnoj utakmici

Pokradeni fudbalski boem: Nekada mu nije bilo ravnog, sada je neprepoznatljivi "debeljuca"

Admin Čaušević

Da fudbaleri nakon što završe karijeru promijene izgled nije nikakva novost, ali da se neki toliko zapuste da postanu neprepoznatljivi to i jeste na neki način iznenađenje.

Postoje fudbaleri koji su jako voljeli da uživaju u životu van terena. Noćni provodi, alkohol, zgodne žene i lude nezaboravne noći su za neke bila dnevna rutina.

Takav život je vodio i Wesley Sneijder, veliki fudbalski boem i žrtva jedne od najvećih nepravdi kada je u pitanju dodjela Zlatne lopte. Mnogi su skloni reći da je Snejider 2010. doživio ono što je Robert Lewandowski prošle.

Snedijer je te godine igrao fudbal života. Osvojio je s Interom trostruku krunu uključujući Ligu prvaka, dok je Nizozemsku odveo do finala Svjetskog prvenstva, a na kraju nije završio ni u Top 3. Ispred njega su bili Lionel Messi, Andreas Iniesta i Xavi.

"Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali jednostavno nisam to osjećao. Uživao sam životu, možda sam pio čašu fina tokom večere", rekao je Snejider jedne prilike.

"Leo i Cristiano su različiti, oni su se dosta žrtvovali i to je meni uredu. Međutim, moja karijera je svakako bila nevjerovatna", dodao je tada Nizozemac.

Oglasi

tphoto Twitterren:

Nekada najbolja "desetka" svijeta je već tri godine u penziji. Kada se penzionisao mnoge je šokirao svojim izgledom pošto je dobio znatan broj kilograma.

Međutim, njegova najnovija fotografija koja je počela kružiti društvenim mrežama nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Snejider se pojavio na jednoj dobrotvornoj utakmici za pomoć stradalim ratu u Ukrajini i dojam je da izgleda krupniji nego ikad.

Oglasi

Da je oduvijek bio fudbalski meraklija potvrđuje i njegova izjava od prije nekoliko mjeseci iz vremena dok je nosio dres Intera.

U Milanu bi sa ženom bio na zabavama do šest ujutro, a navečer bi zabijao u Ligi prvaka.

Wesley Sneijder, Yolanthe Cabau Van Kasbergen - Yolanthe Cabau Van  Kasbergen Photos - Zimbio

"Jednom smo žena i ja otišli na zabavi koju je organizvao Armani. Tu su bili Goerge Clooney i Megan Fox. Kući smo se vratili u šest ujutro i navečer sam u Ligi prvaka protiv Werdera upisao asistenciju i postigao gol."

"Nakon što sam to uradio jednom, nisam imao straha da uradim ponovo", kazao je Snejider koji je osim za Inter od evropskih velikana još igrao za Ajax i Real. U Evropi je nastupao i za Galatasaray te Nicu. Posljednji klub mu je bio Al-Gharafa iz Katara. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kada je u pitanju njegov privatni život Snejider se prije nekog vremena razveo od dugogodišnje supruge Yolanthe Cabau. Nije u svijetu fudbala i ima vlastitu vinariju čija vina promoviše širom Evrope i svijeta. Ponekad se pojavi na nekim fudbalskim ceremonijama.

Top Komentari

enko
Stigle godine ali divi mu stomaka.
0 0
Zoilomas
Stigle godine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi