Najveći su na svijetu, a nepoželjne ponižavaju: "Ušao sam u teretanu i pogledao u ormarić..."

Tamna strana najglamuroznijeg kluba današnjice

Najveći su na svijetu, a nepoželjne ponižavaju: "Ušao sam u teretanu i pogledao u ormarić..."

Admin Čaušević

Tek kada napuste klub neki od igrača počnu da iznose prljavi veš iz svlačionice.

Real Madrid je bez dileme najveći klub na svijetu. Teško da postoji neki igrač koji nije vezan za Barcelonu, a da može reći ne Kraljevima.

Međutim, dojam je da u Madridu i nije sve tako bajno i sjajno, pokazala je to prošlost i način na koji se oprostilo od nekih zaista odličnih igrača.

Tamnu stranu kraljevskog kluba otkrio je Wesley Sneijder koji je na kraju ponižen i na neki način otjeran sa stadiona Santigao Bernabeu.

Real Madrid - La Liga: Sneijder: Vodka became my best friend at Real Madrid  | MARCA in English

"Najgori dio moje karijere uključuje momenat kad sam se oprostio od Real Madrida. Otišao sam u teretanu, došao do svog ormarića i bio je prazan..."

Oglasi

"Onda sam otišao do predsjednika na razgovor, nije mi dao priliku da govorim, samo mi je rekao da više nisam u klupskim planovima i da žele osvojiti Ligu prvaka.

"Bio sam iznenađen i razočaran, način na koji je pričao sa mnom me vrijeđao, ali prije nego što ću napustiti ured rekao sam mu: 'Znajte da gdje god odem da ću igrati i da ću biti prvak."

"Dva dana kasnije me nazvao Jose Mourinho, mislim da mu je Chivu dao moj broj, jer ga nisam poznavao lično."

"Wesley, znam da ti je teška situacija, dođi u Inter, osvojit ćemo sve, bile su riječi kojim me Mourinho kupio. Bila je to poput ljubavi na prvi pogled."

Wesley Sneijder - Player profile | Transfermarkt

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sneijder je na ljeto 2009. godine prešao iz Reala u Inter, a već u prvoj sezoni osvojio je famoznu Triplettu. Sudbina je htjela da s Nerazzurrima postane prvak Evrope upravo na stadionu Santiago Bernabeu.

S druge strane Real nije osvojio niti jedan trofej. Kada je Sneijder otjeran između ostalih stigao je i Cristiano Ronaldo, ali u prvoj sezoni ispali su u Kupu Kralja od niželigaša Alcorcona, dok ih je u Ligi prvaka zaustavio Lyon. U La Ligi su završili iza Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
To je onaj sa velikim trbuhom sad?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti