"Vjerujem da ćemo od naredne sezone Salaha gledati u žuto-plavom dresu"
Egipatski fudbaler je već sedam godina član Liverpoola (Foto: EPA)

Analitičar iz Arabije tvrdi

"Vjerujem da ćemo od naredne sezone Salaha gledati u žuto-plavom dresu"

M. Šljivak

Mohamed Salah konstantno se povezuje s odlaskom iz Liverpoola, a kao njegova nova sredina najčešće se navodi Saudijska Arabija. Al Nassr je tim koji egipatskog fudbalera silno želi, a danas iz ove zemlje stižu veoma interesantne vijesti o budućnosti ovog napadača.

Analitičar prvenstva Saudijske Arabije Tariq Al Jalahma raspolaže zanimljivom informacijom. On tvrdi da bi Mohamed Salah u narednoj sezoni mogao nositi dres Al Nassra.

Al Jalhama je javno otkrio ovu informaciju u jednoj od emisija i navodi: "Vjerujem da ćemo Mohameda Salaha vidjeti u žuto-plavom dresu naredne sezone."

Naravno, ovo je za sada samo još jedan u nizu 'tračeva' s fudbalske pijace. Salah je ugovorom vezan za Redse do 2025. godine, no naredno ljeto će biti veoma zanimljivo.

Dosta je onih koji su uvjereni kako će nakon Jurgena Kloppa s Anfielda otići i Salah. On je nedavno govorio na tu temu.

Oglasi

"Dosta važnih igrača je otišlo iz kluba u prethodnim godinama. Trener je veoma bitan, ali to što Klopp odlazi ne znači da ću i ja. Njegov odlazak neće utjecati na moju budućnost u klubu", rekao je Salah.

Egipćanin je član Redsa od 2017. godine. S ovim klubom je postigao velike uspjehe, odigrao je 337 utakmica i ima učinak od 207 pogodaka i 92 asistencije.

Dres Al Nassra trenutno nose Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozović, te Sadio Mane s kojim je godinama Salah sarađivao u Liverpoolu.

Marc-Andre ter Stegen želja Al Nassra

Fenomenalni golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen također je velika želja Al Nassra.

Oglasi

Saudijski klubovi tokom ljeta planiraju još jedan žestok napad na evropsko tržište. Ulaganja će biti ogromna.

Među onima koje klubovi žele je i Ter Stegen. Spremni su iz Al Nassra ponuditi čak 60 miliona eura za usluge njemačkog čuvara mreže i ova ponuda će sigurno biti veoma primamljiva.

31-godišnjak je već 10 godina član katalonskog velikana. S klubom je osvojio sve što je mogao, a ima ugovor do ljeta 2028. godine.

Ponuda Al Nassra sigurno će i njemu biti primamljiva. Bit će tu desetine miliona eura na stolu i vidjet ćemo šta će on odlučiti.

Barci je novac potreban. Oni su spremni na nekoliko prodaja tokom ljeta, a Saudijci imaju dovoljno novca da kupe koga god požele.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi