Čuveni Mido otkrio narednu Salahovu destinaciju: "Ugovor je već potpisan"

Napušta li Egipćanin Liverpool?

Čuveni Mido otkrio narednu Salahovu destinaciju: "Ugovor je već potpisan"

A. Čaušević

Izgleda da je jednoj velikoj eri na Anfield Roadu došao kraj. Otišli su Sadio Mane i Roberto Firmino, svoj odlazak je potvrdio i Juergen Klopp, a naredni bi mogao biti Mohammed Salah.

Legendarni egipatski fudbaler Ahmed Hossam tvrdi da Salah na kraju sezone napustiti Liverpool, a otišao je toliko daleko i tvrdi da je zvijezda Liverpoola već potpisala novi ugovor.

Mido se javio na društvenoj mreži X gdje je ostavio objavu kako je ugovor već potpisan te je dodao hashtag: "Saudijska liga" čime je želio poručiti da Salah odlazi u Saudijsku Arabiju.

"Mohamed Salah će sljedeće sezone igrati u saudijskoj ligi. Ugovori su već potpisani", naveo je Mido te tako uzburkao strasti.

Nisu česte pojave da pojedini fudbalski asovi znaju ovakav i na sličan način izazvati zemljotres, a tek će vrijeme pokazati da li je nekadašnji napadač Ajaxa i Tottenhama bio u pravu.

Oglasi

Salah je prošlog ljeta imao ponudu od 150 miliona od Al Ittihada, ali je odlučio ostati na Anfield Roadu te ove sezone igra sjajno.

Bivši igrač Rome je među Redse stigao 2017. godine i njegov ugovor vrijedi još sezonu i pol, a Mido je ubijeđen da će njegov sunarodnjak put Srednjeg istoka.

Mido nije otkrio koji je Salahov naredni klub, ali se odavno špekuliše kako će po zvijezdu Reda krenuti Al Ittihad koji ozbiljno zaostaje za Al Hilalom.

Saudijci su prošlog ljeta sa Anfield Roada odveli Firmina i Fabinha, a naredni koji bi mogao istim putem je Salah što bi definitivno bio bolan udarac za Redse.

S obzirom da je Klopp za nekoliko mjeseci bivši eventualni odlazak Salaha bi rukovodstvo Liverpoola stavio pred veliko iskušenje jer bi ostali bez najboljeg igrača.

Preostaje da se vidi šta će biti i sa Virgilom Van Dijkom koji je najavio da će prvo sačekati imenovanje novog trenera, a zatim donošenje konačne odluke hoće li ostati ili ne.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi