"Luđak" u Brazilu sinu dao ime po Salahu, supruga pristala uz jedan uslov

Veliki navijač Liverpoola

"Luđak" u Brazilu sinu dao ime po Salahu, supruga pristala uz jedan uslov

E. Škorić

Nema šta sve nisu spremni da urade navijači za svoje idole, ali čini se kako je fan Mohameda Salaha iz Brazila otišao korak dalje.

Brazilac Jose Lithierry naprosto obožava Liverpool, a naročito zvijezdu tog tima Mohameda Salaha, pa je dječaku koji je rođen 27. oktobra u gradu Caruaru u Pernambuku dao ime Gael Salah Souza do Nascimento.

Zahvaljujući ocu, dječak će cijeli život nositi ime egipatske zvijezde i naravno kada poraste mnogi će ga vjerovatno ispitivati o tome kako da se zove Salah.

„Veliki sam navijač Liverpoola, pratim tim od 2005. godine i postao sam otac, jedinstvena prilika da odam počast najvećem igraču u timu u posljednjih 10 godina, pa sam sinu dao ime Salah ", rekao je ponosni otac za ESPN.

Takođe, kazao je kako je Liverpool zavolio 2005. godine nakon "istanbulskog čuda", kada su Redsi uspjeli da se vrate sa 0:3 protiv Milana i da osvoje Ligu prvaka.

"Nakon čuda u Istanbulu, počeo sam da pratim Liverpool i da se igram sa njima u video igricama, kada sam shvatio da sam već zaljubljen", objasnio je on.

Oglasi

Ali da bi dječaka mogao nazvati po svom idolu, Lithierry je morao postići dogovor sa Priscyllom Souzom, njegovom ženom. Nije bila protiv, ali je postavila uslov.

''Od početka se složila. Prvo zato što zna za moj fanatizam prema klubu, čak kaže da jednostavno volim Liverpool više od svojih roditelja. A i zato što joj se Salah sviđa, ne samo kao igrač, već i kao osoba, uz ono malo što ga prati van terena, misli da je dobar čovjek", rekao je navijač iz Brazila.

Interesantno da je htio dati dvostruko ime, kako bi odao poačast Salahu i još jednom bivšem igraču Liverpoola, a koji sada igra u Saudijskoj Arabiji.

''Ono na šta moja supruga nije pristala je da mi da oba njegova imena, jer sam zaista želio da ga nazovem Roberto Salah, također odajući počast Bobbyju Firminu. Ali ona je rekla da ću imati pravo samo na jedno, pa je Salah ostao”, dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz podršku malog Salaha i njegove porodice, Liverpool se ove nedjelje susreće sa Lutonom u gostima i veliki je favorit, ali engleska Premier liga zna ove sezone da ponudi neočekivane rezultate i dosta uzbuđenja.

Liverpool bi pobjedom došao na drugo mjesto i primakao se vodećem Manchester Cityju na samo jedan bod.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi