Mourinho je ponizio Ozila, ali Salahu je uradio još goru stvar!

Mikkel ispričao detalje

Mourinho je ponizio Ozila, ali Salahu je uradio još goru stvar!

A. Čaušević

Jose Mourinho je bez dileme jedan od najboljih trenera svijeta. Poznat je kao osoba bez dlake na jeziku pa vrlo često zna biti surov prema nekim svojim igračima. To su na svojoj koži najbolje osjetili Mohamed Salah i Mesut Ozil.

Mourinho je Ozila trenirao u Real Madridu, a jedne prilike portugalski trener je prema bivšem njemačkom reprezentativcu bio poprilično brutalan.

Na poluvremenu jednog susreta Mourinho je nekada sjajnog veznjaka nazvao plačljivcem i da je neko ko daje samo 50% na utakmicama, nakon toga mu je poručio i da je kukavica.

U znak podrške prema Ozilu tadašnji kapiten Reala Sergio Ramos je na leđima ispod svog dresa nosio broj 10 koji je tada pripadao bivšem igraču Reala.

Mourinho i Salah iz vremena kada su sarađivali u Chelseaju

Mourinho je nakon toga otišao u Chelsea gdje je između ostalih trenirao i Mohameda Salaha koji bio tek na početku karijere. Portugalac nije propustio priliku da ponizi i Egipćanina.

Najveće poniženje Salah je od Mourinha dobio 2014. godine tokom jedne utakmice protiv Norwicha. Svega se prisjetio John Obi Mikkel koji je tada također bio član londonskih Plavaca.

"Mislim da je Salah igrao lošu utakmicu onda mu je Mourinho prišao i unio u lice. Salah je počeo da plače. Bio je u suzama, a Mourinho ga je ostavio u svlačionici."

"Bilo bi lakše samo da ga je zamijenio i rekao 'ne igraš dobro, idi, sjedni, ne vraćaš se na teren'. Ali on se njemu unio u lice i ponizio ga pred cijelim timom."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salah je od tada postao jedan od najboljih igrača svjetskog nogometa u Liverpoolu, postigavši 174 gola u 286 utakmica za Redse. Pri tome je osvojio Premier ligu, Ligu prvaka, FA kup i Liga kup.

U međuvremenu se nekoliko puta i susreo sa Mourinhom. Sluteći po pozdravima između njih je odavno zakopana ratna sjekira.

Ozil i Salah spadaju u grupu najboljih igrača svoje generacije i jedni su od brojnih igrača koje je Mourinho pokušao dokrajčiti, ali ih je učinio još boljim.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Poneked se desi da neki MANI KLUB(AR567AL), iznenadi EVROPSKOG VELIKANA(ASTON VILU)..dobra tekma, Vila se jos trazi, AR567AL ako ne bude imao NEKI NOVI CRNI NIZ, komotno mogu u TOP 6..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi