Kakav Liverpool? Moćni Liverpool! Redsi ne daju lidersku poziciju
FOTO: EPA

Trešnjice razbijene u drugom poluvremenu

Kakav Liverpool? Moćni Liverpool! Redsi ne daju lidersku poziciju

H. Zilić

U 21. kolu engleskog Prmeiershipa Liverpool je nastavio seriju dobrih rezultata i kao gosti savladali su Bournemouth rezultatom 0:4 u utakmici koju su Redsi prelomili u drugom poluvremenu. Iako su igrali bez nekoliko standardnih igrača i bez Salaha koji je na Afirčkom kupu nacija, Redsi su odigrali još jedan sjajan susret.

Prvo poluvrijeme ponudilo je veliku brobu, bilo je prilika pred oba gola, ali ništa značajnije što bi promijenio rezultat prvog poluvremena. Dakle, na odmor se otišlo sa 0:0.

U nastavku, blago rečeno, rapsodija Redsa koji su dotukli svoje protivnike večeras.

Već u 49. minuti na semaforu je 0:1, Jota je asistirao, a Nunez pogađa za vodstvo izabranika Jurgena Kloppa i nakon toga ide jednosmjerna ulica.

Nakon gola, Nunez je imao još jednu dobru priliku, ali odbrana Trešnjica je dobro reagovala.

Oglasi

Kraće zatišje na terenu do 71. minute, a onda na scenu stupa portugalski reprezentativac, Diogo Jota.

Poslije asistencije Jota upisuje dva pogotka. Prvo je pogodio za 0:2 u 71., a zatim za 0:3 u 80. minuti meča,.

Kod prvog gola Jote asistent je bio Gakpo koji je u igru ušao u drugom poluvremenu umejsto Diaza, a kod drugog gola asistent je bio mladi Bradley koji je večeras dobio šansu od prve mniute.

Do kraja susreta još jedan gol u mreži Bournemotuha. U trećoj minuti sudijske nadoknade i Nunez postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 0:4.

Liverpool je ostalo lider na tabeli sa 48 bodova, pet više i utakmicom više od Manchester Citya, dok je Bournemouth na 12. poziciji sa 25 osvojenih bodova i u realtivno su mirnoj situaciji što se tiče borbe za opstanak jer od opasne zone bježe devet bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 21. kolo:

Bournemouth - Liverpool 0:4 (/Nunez 49', 90+3', Jota 71', 80')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Kakva kradja looserpolaaaa pa sve je sviro za njih sramota od lige
1 1
DOKTOR_GAZ_
Recimo, Bourmemouth ce OTRESTI malog JADNOG AR567LA...rspekt za VELIKANA LIVERPOOLA..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi