Šta se dešava sa Salahom? Klopp je povukao potez koji fudbalski svijet ne pamti
FOTO: EPA

Ovo se najmanje očekivalo

Šta se dešava sa Salahom? Klopp je povukao potez koji fudbalski svijet ne pamti

H. Zilić

Početak kalendarske 2024. godine nije mogao gore početi za Mohameda Salaha. Došao je na Afrički kup nacija sa selekcijom Egipta i povrijedio se u drugoj utakmici grupne faze.

U Egiptu su svi na iglama zbog Salahove povrede i svjesni da su bez njega dosta slabiji na terenu.

Njihov najbolji fudbaler i jedan od najboljih fudbalera današnjice zbog povrede će sigurno propustiti naredna dva duela. Dakle duel protiv Zelenortske Republike u grupi i duel osmine finala ako se Egipat tamo plasira.

Nove vijesti stižu iz Engleske, Salah upravo vratio iz Obale Slonovače gdje se održava Afrički kup nacija.

Klopp je zamolio Salaha da se vrati kako bi medicinski tim Liverpoola pratio njegov oporavak, što je Salah i učinio, ali pristali su i Egipćani. Svakako potez koji odavno nije bio u fudbalskom svijetu.

Oglasi

Salah bi trebao da se oporavlja oko sedam dana, dakle mogao biti biti spreman za igru do kraja naredne sedmice.

Liverpool i Egipat dogovorili su jedan nesvakidašnji potez. Ako se Salah oporavi i dobije znak od medicinskog tima Liverpoola da je sve dobro, može se vratiti da pomogne svojoj reprezentaciji. Naravno, to sve ovisi da li će Egipat doći do četvrtine finala Afričkog kupa nacija jer raniji povratak nije moguć.

Egipat nema više kalkulacija

U ponedjeljak (22. januar) je već dan D za Egipćane kada se igraju mečevi odlučujućeg trećeg kola u grupi B.

U posljednjem kolu Egipat igra protiv Zelenortske Republike koja je osigurala prvo mjesto u grupi i trijumf ih vodi dalje, a mogao bi im i remi odgovarati, ako se poklope ostali rezultati jer i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz šest grupa idu u osminu finala, kao i dvije prvoplasirane iz svake grupe.

Ako prođu u nokaut fazu i osminu finala bi igrali bez Salaha, ali već četvrtfinalni dvoboj bi Salah bio tu najvjerovatnije.

Afrički kup nacija pravi dosta problema klubovima širom Evrope jer moraju pustiti igrače tačno na sredini sezone kada se možda i lome prvenstva.

Najviše se pribojavaju povreda i u kakvom će stanju se vratiti u klubove, a Jurgen Klopp je to najbolje osjetio nakon povrede Mohameda Salaha.

Oglasi

Najnovije vijesti