Da li je Salah zaista toliko opterećen? Stručnjak šokirao sve objasnivši razloge njegove loše forme

Egipćanina u posljednje vrijeme ne ide

Da li je Salah zaista toliko opterećen? Stručnjak šokirao sve objasnivši razloge njegove loše forme

E. Škorić

Egipatski reprezentativac Mohamed Salah nalazi se u lošoj formi, što se na kraju uveliko odražava i na Liverpool koji je već u ranoj fazi prvenstva ostao bez šansi da osvoji titulu ili barem Jurgen Klopp smatra da njegov tim nema snage da se bori sa Manchester Cityjem i Arsenalom.

Salah je tri puta u prošlosti bio najbolji strijelac Premier lige. Egipćanin je postigao 161 gol za klub otkako je došao u Liverpool 2017. godine.

Ove mu sezone pak ne ide baš najbolje u Premier ligi. U osam odigranih susreta samo je dva puta tresao mreže rivala.

Mnogi se navijači pitaju šta je razlog tako slabom raspoloženju napadača u aktuelnoj konkurenciji. O ovoj temi govorio je Mark Lawrenson, bivši nogometaš, a sada stručnjak za BBC.

"Salahu trenutno ne ide dobro. Nije preko noći postao slab nogometaš. Vjerovatno se nasmrt boji da Haaland već ima toliko golova pa Egipćanin neće postati najbolji strijelac," rekao je za TalkSport.

Erling Haaland je u odličnoj formi nakon prelaska u Manchester City. Do sada je odigrao devet utakmica te je postigao 15 golova i upisao tri asistencije. Posebno treba istaknuti derbi susret s Manchester Unitedom (6:3) u kojem se tri puta upisao u strijelce i dodao dvije asistencije.

I dok Liverpool s 10 bodova zauzima tek 10. mjesto, City je na bod od vodećeg Arsenala i bez poraza u devet odigranih kola.

Interesantno je da se u nedjelju od 17.30 sati na Etihadu sastaju upravo Pepov Manchester City i Kloppov Liverpool i tu bi definitivno mogli da uvidimo ko je bolji - Haaland i Salah i da li je Klopp zaista u pravu kada kaže da njegov tim više nije kandidat za titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije te utakmice, klubove čekaju izazovi u 4. kolu Lige prvaka. Liverpool sutra gostuje u Glasgowu protiv Rangersa, dok će City danas od 18.45 odmjeriti snage s Kopenhagenom u Danskoj.

I jedni i drugi blizu su plasmana u nokaut fazu, s tim da je City u boljoj poziciji jer ima maksimalnih devet bodova, dok je Liverpool na sedam bodova.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Salahu fali Mane pa nek pise ko sta zeli.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije