Novi udarac za Liverpool

Peh za pehom, ali napadač je i dobro prošao

Novi udarac za Liverpool

Stručni štab Liverpoola saznao je nove loše vijesti.

Naime, napadač Luis Diaz neće biti u pogonu narednih osam sedmica.

Radi se o težoj povredi ligamenata, no na sreću nisu pokidani, pa nije potrebna operacija.

Novi je to udarac za Liverpool koji je trenutno na sredini tabele i od borbe za prvaka vjerovatno neće biti ništa.

O tome je jasno govorio i sam Kloop.

"Nismo u utrci za naslov. Trenutno imamo problema", priznao je Nijemac čiji tim ima čak 14 bodova manje od vodećeg Arsenala.

Oglasi

"U ovoj situaciji igramo s Arsenalom, Rangersom i Manchester Cityjem. Jesu li ovo savršeni suparnici za vraćanje vašeg samopouzdanja? Vjerovatno ne. Ali mi ćemo ići i borit ćemo se. Nalazimo se u teškom razdoblju. Želimo proći kroz ovo zajedno. Radimo na tome", poručio je Klopp.

Trener Liverpoola tražio je i pozitivu u igri svojih igrača nakon utakmice protiv Arsenala.

"S druge strane, dosta smo mučili lidera na tabeli, ekipu koja je u velikoj formi. Čak smo to i učinili u za nas jako lošoj situaciji. Moramo to nastaviti".

Klopp će se u sljedećim utakmicama morati nositi s kadrovskim problemima. U utakmici protiv lidera na tabeli povrede su zadobili Trent Alexander-Arnold i Luis Diaz.

"Prvi je izvrnuo gležanj, noga je odmah počela oticati. Diaz? Ono s koljenom nije izgledalo kako treba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu su stigle informacije i nisu dobre, pošto Kolumbijac neće biti na terenu sve do decembra, iako ne mora na operaciju koljena.

Liverpool sada prvo gostuje u Škotskoj ekipi Rangersa u Ligi prvaka, a narednog vikenda će imati veliki derbi s Manchester Cityjem.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kakvi baksuzluci ove sezone,prva 4 kola bez pola ekipe,non stop neko povrijedjen,i jos kad dodamo sudijske kradje svako kolo,katastrofa...
0 4
Viper20
Bolje bez Arnolda ce biti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi