Salahu pao mrak na oči: Prvo je pogrešnom stao na crtu, a onda je uslijedio mentalni knock down!

Povreda kapitena Egipta

Salahu pao mrak na oči: Prvo je pogrešnom stao na crtu, a onda je uslijedio mentalni knock down!

A. Čaušević

Mohammed Salah neće po lijepom pamtiti start Afričkog kupa nacija, ali ni navijači Liverpoola zbog scene iz finiša prvog poluvremena utakmice Egipat - Gana.

Naime, Salah je u posljednjim minutama prvog dijela ostao sjediti na terenu jer nije mogao da nastavi meč, a ubrzo je zamijenjen zbog povrede.

Jedan od najboljih igrača današnjice se držao za mišić lijeve noge, a čim je morao izaći to je jasan znak da je situacija ozbiljna.

Detaljni pregledi će svakako pokazati više o čemu se radi, međutim neće se isključiti opcija da je za zvijezdu Liverpoola turnir već završen.

Prije nego što je napustio teren imao je i jedan žustar razgovor sa sudijom Atchom kada mu je arbitar iz Gabona doslovno održao lekciju.

Oglasi

Žustro i hrabro je ovaj arbitar stao pred egipatsku zvijezdu te mu žestoko objasnio kako je on taj koji sudi i donosi odluke, a ne Salah.

Na Anfield Roadu će sigurno strahovati od ishoda ljekarskih pregleda jer gubitak Salaha na duži period bi predstavljao ozbiljan udarac za Redse.

Liverpool odlično igra ove sezone u Premiershipu, vodeći je na tabeli te bi ozbiljna povreda Mohammeda Salaha na neki način u crno zavila Juergena Kloppa.

Zbog vremenskih uslova Afrički kup nacija se obično igra u jeku fudbalske sezone u Evropi i zato evropskim klubovima i smeta termin turnira.

Klubovi koji masno plaćaju afričke igrače najviše strahuju od povreda, a upravo to se desilo ovaj put Salahu koji je bio briljantan u dosadašnjem dijelu sezone.

Na 20 mečeva u Premiershipu zabio je 14 golova i ostvario osam asistencija te nosi najveće zasluge zašto su Redsi vodeći tim prvenstva Engleske.

Top Komentari

*p!p!t@*
Princezi teško palo što ne ide svaka lopta na njega, disje na klupu, i pizdi...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi