Mohamed Salah prespavao meč na Etihadu

Statistika nemilosrdna prema Egipćaninu

Mohamed Salah prespavao meč na Etihadu

Najbolji fudbaler Liverpoola Mohamed Salah je večeras, bez ikakve dvojbe, odigrao svoju najslabiju utakmici u Premier ligi ove sezone.

U porazu svog tima od Cityja rezultatom 2:1, Salah ne samo da nije postigao gol, upisao asistenciju ili bio u velikoj šansi, već je imao ubjedljivo najmanje dodira s loptom od bilo kojeg drugog igrača koji je započeo utakmicu.

Statistika kaže da je Salah imao samo 32 dodira s loptom večeras, što je dokaz da su defanzivci Manchester Cityja odradili sjajan posao i u potpunosti ga neutralisali.

Salahu ne ide u prilog ni statistika protiv najboljih klubova Premier lige. U dosadašnjih sedam utakmica protiv TOP 6 ekipa u prvenstvu, Salah ima samo jedan gol i jednu asistenciju, što je premalo za takvog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Egipćanin je uprkos tome drugi strijelac Premier lige sa 13 golova, a više su postigli samo Kane i Aubameyang (14).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AMKO
Samo padao i bacao se ko Egipatski komarac fizicki je nespreman slab i los
3 19
Zoilomas
KAKO JE DRUGI STRIJELAC AKO SU VISE POSTIGLI KANE I AUBAME JEBIGA SAD?
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi