Mohamed Salah se zbog Čečenije oprašta od reprezentacije Egipta?

Smeta mu što ga koriste u političke svrhe

Mohamed Salah se zbog Čečenije oprašta od reprezentacije Egipta?

Endin Čaušević

Reprezentacija Egipta će se oprostiti od nastupa na Svjetskom prvenstvu nakon utakmice trećeg kola grupne faze protiv Saudijske Arabije.

Egipat je doživio dva poraza od Urugvaja i Rusije i tako ostao bez šansi da izbori plasman u osminu finala. U prvom meču ovaj tim nije mogao računati na svog najboljeg igrača Mohameda Salaha koji se tek oporavio od povrede.

Iako je igrao u drugom meču Salah nije uspio da pomogne svojoj selekciji da izbjegne poraz od Rusije. Ipak, Salah je na Mundijalu fokusiran očito na neke druge stvari, a ne fudbal. Ovaj fudbaler izabran je za počasnog građanina Čečenije nakon što mu je vođa ove pokrajine Ramazan Kadirov uručio ovu nagradu.

Međutim, svi ovi politički potezi Fudbalskog saveza Egipta na kraju bi ih moglo skupo koštati. Prema pisanju tamošnjih medija Salah je najavio da će se oprostiti od igranja za reprezentaciju nakon meča protiv Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fudbaler Liverpoola razočaran je što ga država koristi u političke svrhe na Svjetskom prvenstvu, te je siguran da je to pokvarilo atmosferu u ekipi Egipta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi