Fudbalska ljepotica u Londonu: Pet golova i pobjeda West Hama protiv Liverpoola

Domaći slavili sa 3:2

Fudbalska ljepotica u Londonu: Pet golova i pobjeda West Hama protiv Liverpoola

E. Čaušević

Fudbaleri West Hama večeras su u sjajnom meču na svom terenu pobijedili Liverpool sa 3:2 u okviru 11. kola engleskog Premiershipa.

Od samom početka gledali smo sjajnu utakmicu na Olimpijskom stadionu u Londonu. West Ham je odlično počeo meč i uspio je doći do prednosti već u četvrtoj minuti.

Fornals je izveo korner s lijeve strane i ubacio loptu u peterac, a Alisson loše reaguje i šalje loptu u svoju mrežu za 1:0. Gosti su tražili faul nad svojim golmanom, ali sudija ni nakon konsultacija s VAR sobom nije mijenjao odluku.

Nakon toga Redsi su zaigrali nešto bolje. Prvu šansu gosti su imali u 32. minuti kada je pokušao Jota glavom, ali lopta ide preko gola.

Međutim, u 41. minuti Liverpool je poravnao na 1:1. U centru pažnje našao se Alexander-Arnold koji je postigao sjajan gol iz slobodnjaka za izjednačenje nakon kratke kombinacije sa Salahom.

U drugom dijelu Liverpool je krenuo po preokret što je domaćoj ekipi ostavilo dosta prostora za kontre. Upravo iz kontre West Ham je u 67. minuti poveo sa 2:1 kada je Fornals šutirao, a Alissonu lopta prolazi ispod ruke i završava u mreži.

Već u 74. minuti stadion u Londonu je ponovo "eksplodirao". Bowen je izveo korner, a Alisson je ponovo loše reagovao jer je lopta bila blizu njega, ali on nije istrčao na nju. To je iskoristio Zouma koji glavom sjajno pogađa za 3:1.

No, tu nije bio kraj uzbuđenjima večeras. Klopp je u igru ubacio Origija koji je samo nekoliko minuta kasnije sjajno pogodio za 3:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je do kraja meča pokušao da dođe do izjednačenja i izbjegne poraz u Londonu, ali to nisu uspjeli i West Ham je čini se zasluženo uspio da dođe do tri boda.

West Ham je ovom pobjedom prestigao Redse na tabeli jer su sada treći sa 23 boda, dok je Liverpool četvrti sa bodom manje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja ne znam jel postoji i jedan veliki klub na svijetu da ga sudije ovako pljackaju i kradu kao sto se to radi Liverpoolu u EPL...nevjerovatno...cist faul nad golmanom po svim mogucim pravilima i glavni sudija i trojica sudija u VAR sobi se prave ludi...cijeli svijet je vidio faul nad golmanom jedino oni nisu...i kako da igras dalje kad te tako sj*bu u 4. minuti utakmice...o sjeckanju utakmice i konstantnom sviranju diskutabilnih prekrsaja da i ne pricamo,sve se radilo da se igra Liverpoola ne razvije...
6 9
miki30
King Kenny na aparatima. Saće njegova teza, ovo je najjača liga svako svakog može pobjediti. Jes nema ni govora, valja opet 30 godina čekati.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti