Zna se koga saudijski princ želi za trenera Newcastlea, ali im je to sada nemoguća misija

Teško da će ostvariti svoju želju

Zna se koga saudijski princ želi za trenera Newcastlea, ali im je to sada nemoguća misija

E. Čaušević

Saudijski princ Mohammed bin Salman prije nekoliko sedmica i zvanično je postao novi vlasnih Newcastlea.

Salman je i prije dvije godine imao namjeru da postane vlasnik kluba sa St. James Parka, ali je tadašnji vlasnik Mike Ashley odbio da proda klub.

Ipak, Salman nije odustajao tako lako od Newcastlea, a onda je poslao ponudu od 300 miliona funti koju Ashley nije mogao da odbije i odlučio je da je došlo vrijeme da nakon 14 godina proda Newcastle.

Naravno, navijači ovog kluba su presretni zbog dolaska bogatih čelnika i očekuju velike promjene u klubu, te borbu za sami vrh tabele u engleskom Premiershipu.

Iako je Newcastle sada jedan od najbogatijih klubova na svijetu jasno je da ne mogu preko noći sve da promijene.

Prvi cilj je promjena na trenerskoj klupi jer je od prvog dana bilo jasno da Steve Bruce neće ostati trener Newcastlea. S ovim klubom se povezuje nekoliko trenera, ali još uvijek nema konkretnog dogovora.

Engleski mediji objavili su da i novi vlasnik kluba ima želju kada je u pitanju izbor trenera, ali čini se da je trenutno to nemoguće ostvariti.

Navodno, Salman bi na trenerskoj klupi Newcastlea volio vidjeti Rafaela Beniteza koji je nekada trenirao klub sa St. James Parka. On vjeruje da bi španski stručnjak bio odličan izbor, ali problem je što je Benitez nedavno potpisao ugovor s Evertonom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I Gianluca Di Marzio je objavio da nije tajna da Newcastle želi vratiti Beniteza i bili bi najsretnijii kada bi on odmah prihvatio ponudu, ali jasno je da je to trenutno nemoguća misija.

Benitez je ljetos preuzeo Everton s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. Pored njega s Newcastleom se u posljednje vrijeme najviše povezuje portugalski stručnjak Paulo Fonseca koji je bez posla nakon što je napustio Romu.

Top Komentari

Miskee
Neka oni dovedu za početak Sergia Conceicaa iz Porta, veoma dobar trener, ne treba im trenutno bolji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi