Newcastle će aktivirati otkupnu klauzulu igrača koji je oduševio Evropu svojim igrama

Diaz blista u dresu Porta

Newcastle će aktivirati otkupnu klauzulu igrača koji je oduševio Evropu svojim igrama

E. Čaušević

Navijači Newcastlea već u januaru očekuju zvučna pojačanja na St. James Parku nakon što je klub kupio saudijski princ Mohamed bin Salman.

Mike Ashley je nakon 14 godina odlučio prodati klub što je oduševilo navijače jer je Newcastle sada postao jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Mnogi očekuju da će engleski klub u narednim godinama doći u vrh engleskog fudbala, ali su novi vlasnici poručili da ništa nije moguće da se preko noći ostvari i da će ići korak po korak.

Totalni remont ekipe očekuje se tek na kraju sezone, a sada je cilj da Newcastle sačuva status u Premiershipu.

Ipak, engleski mediji vjeruju da će Svrake dovesti već u januaru nekoliko zvučnih pojačanja, te su otkrili ko se nalazi na radaru kluba sa St. James Parka za zimski prelazni rok.

Engleski mediji objavili su da je prvi na listi želja Luis Diaz koji igra u fantastičnoj formi u Portu. Kolumbijac je oduševio svojim igrama u portugalskom klubu i skrenuo je pažnju mnogih klubova.

Newcastle želi da ga dovede već u januaru i spremili su ponudu od 80 miliona eura što je otkupna klauzula koju Diaz ima u ugovoru s Portom. Dovoljno je da on dogovori uslove ugovora s Newcastleom kako bi se transfer ostvario.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 24-godišnji krilni fudbaler u Porto je došao prije dvije godine iz kolumbijskog Juniora, a u dosadašnjem dijelu sezone je odigrao 11 mečeva u svim takmičenjima i zabio je već sedam golova.

U dresu reprezentacije Kolumbije upisao je 29 nastupa i zabio je sedam golova.

Top Komentari

miki30
A neće je drugi aktivirati? Kakav ba Newcastle, šta ste naporni sa njima. Ok imaju sad pare ali opet mogu samo u ledja gledati nekoličini klubova. Pa ovog Diaza žele svi velikani a da izabere Newcastle? Tamo trenutno mogu igrači koji u velikanima nemaju mjesta pa ih ovi prodaju i tu dolazi Newcastle u igru. Možda za nekih 10 godina budu nešto, kao recimo jedan City. I njima je trebalo dugo vremena da dodju u vrh.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi