Otkriven ljetni transfer budžet Newcastlea, navijači šokirani

Da li je moguće?

Otkriven ljetni transfer budžet Newcastlea, navijači šokirani

E. Oštraković

Ekipa Newcastlea iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj su uradili mnogo, mnogo više nego što je bilo ko mogao očekivati.

Naime, Eddie Howe je sjajno posložio tim, te je Newcastle na kraju sezone na iznenađenje cijelog svijeta izborio nastup u Ligi prvaka.

Nakon sjajne sezone očekivalo se da će Newcastle ovog ljeta potrošiti mnogo novca na transfere, ali čini se da to neće biti tako.

Naravno glavni razlog zbog tog mišljenja jeste vlasnik Newcastlea Mohammed Bin Salman, ali navijači su šokirani saznanjem.

Engleski mediji došli su do informacija koliko će ovog ljeta iznositi budžet za transfere u Newcastleu, a sve su objavili novinari Daily Maila.

Oglasi

Tako će, prema njihovim informacijama Newcastle ovog ljeta na raspolaganju imati samo 80 miliona funti što niko nije mogao očekivati.

Newcastle je u prethodna tri prijelazna roka potrošio 250 miliona funti, a najviše novca dali su za dovođenje Bruna Guimaresa, te Alexandera Isaka.

Razlog zbog kojeg Newcastle ne može imati veći budžet jeste finansijski fair play kako ne bi otišli u "minus".

Ipak, način da skupe još novca postoji, a to je naravno prodaja igrača i upravo tome bi se trebali okrenuti u ovom klubu.

Navodno su na izlaznim vratima Newcastlea Jacob Murphy, te Allan Saint-Maximin, te se očekuje dobra zarada na njima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sigurno je da navijači očekuju dosta od naredne sezone kako u Ligi prvaka, tako i u domaćem prvenstvu.

Top Komentari

MaDaj
Ljudi rade pre-pametno, vidjeli su sta i kako je city, i naucili od njihovih gresaka... svaka cast
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi