Zaboravite na Manchester City: Newcastle će potrošiti preko 450 miliona eura ovog ljeta!

Žele da se bore za titulu

Zaboravite na Manchester City: Newcastle će potrošiti preko 450 miliona eura ovog ljeta!

E. Oštraković

Ekipa Newcastlea iznenadila je fudbalsku javnost i nakon 20 godina izborila je nastup u najvećem takmičenju za klubove, Ligi prvaka.

Svi u klubu, a posebno trener Howe raduju se prijelaznom roku koji je pred nama i u kojem će upravo on potrošiti mnogo novca.

Poznato je da Newcastle ima ultra bogate vlasnike i samo nebo je granica kada je riječ o tome kojeg fudbalera mogu dovesti.

Kako prenose inostrani mediji Newcastle neće biti škrt, a ni stidan u ovom prijelaznom roku jer žele da naprave velike stvari naredne sezone.

Kako prenosi španski AS Howe želi da napravi nove Galaktikose kao što je to prije dvadesetak godina uradio Real Madrid.

Na vrhu liste želja Howea nalazi se kapiten Tottenhama, Harry Kane koji će gotovo sigurno napustiti klub na kraju sezone.

Oglasi

Njemu je ostala još jedna godina ugovora sa Tottenhama i čini se da je konačno došlo vrijeme za promjenu kluba.

Iako imaju jako dobre napadače u Callumu Wilsonu i Alexanderu Isaku, Howe želi fenomenalnog Kanea da dovede u svoj tim.

Drugi na listi pojačanje je ni manje ni više Neymar. Iako se govorilo kako nemaju novca za to, jasno je da ga vlasnici kluba mogu dovesti.

Još neka od imena koja bi trebala doći su James Maddison iz Leicestera koji će najverovatnije put Championshipa naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također na listi želja nalaze se i Ryan Gravenberch sa kojim pregovara Liverpool, ali i Moussa Diaby kojeg Arteta želi dovesti u Arsenal.

Tu su još i Joao Felix, Sergej Milinković-Savić, Chukwueze, Eberechi Eze, Mohammed Kudus i Dominik Szoboszlai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi