Postigao je najljepši gol u karijeri, a onda podigao dres i oduševio cijeli svijet

Odao počast preminulom Atsuu

Postigao je najljepši gol u karijeri, a onda podigao dres i oduševio cijeli svijet

E. Škorić

Ganski reprezentativac Mohammed Kudus bio je strijelac u pobjedi Ajaxa nad Spartom Rotterdam (4:0), a ovaj gol za njega je bio poseban.

Ajax je na Johan Cruyff Areni danas lako došao do pobjede, a sve je zaključio Kudus golom za 4:0 i to majstorijom iz slobodnog udarca.

22-godišnji krilni nogometaš nastavio je da oduševljava nastupima u dresu Ajaxa, a današnji gol, vjerovatno i najljepši u kariejri, posvetio je svom sunarodnjaku Christianu Atsuu. 

Nakon što je zatresao mrežu gostiju iz Rotterdama, digao je majicu i odao počast preminulom Atsuu. Iako se ovakve stvari ponekad kažnjavaju žutim kartonom, sudija je naravno ostao nijem i nije želio da upropasti ovaj divan momenat.

Atsu je proglašen mrtvim 18. februara ove godine nakon što je njegovo beživotno tijelo izvučeno iz ruševina u Turskoj.

Bivši reprezentativac Gane i nekadašnji igrač Newcastlea i Chelseaja igrao je za turski Hatayspor, a dan prije kobne tragedije i zemljotresa koji se dogodio, postigao je posljednji gol u životu i to za pobjedu i također iz slobodnjaka protiv Kasimpase.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kudusov današnji gol za 4:0 postignut je u 84. minuti. Prethodno je Tadić postigao dva gola, a jedan Taylor.

Ajax je trenutno drugoplasirani tim na tabeli u nizozemskoj Erediviziji sa 46 bodova. Vodeći Feyenoord ima tri boda više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi