Kada vide čaše piva na glavi svi istog trena znaju da je Mohammed stigao na utakmicu
Mohammed Mohammed postao je ikona među navijačima Schalkea i nikako ne izostaje s utakmica (Foto. Screenshot)

Vjerni navijač Schalkea

Kada vide čaše piva na glavi svi istog trena znaju da je Mohammed stigao na utakmicu

Midhat Šljivak

Schalke 04 vodi veliki bitku za opstanak u Bundesligi. Stvari u meču protiv direktnog rivala Herthe krenule su dobro, a ponovo je u centru pažnje poznati navijač koji na glavi drži čaše piva. Njegovo ime je Mohammed Mohammed.

Navijač Schalkea Mohammed Mohammed postao je viralan prije nekoliko godina kada se na utakmici tima iz Gelsenkirchena pojavio noseći na glavi tri piva.

Dok normalan čovjek ne bi nikako mogao staviti pivo na glavu i nosati ga okolo, Mohammed se ispraksao da na glavi nosi mnogo više čaša od prosječnog čovjeka

Tako je bilo i večeras u duelu protiv Herthe. On je napravio svoj stalni performans i ponovo je privukao veliku pažnju na sebe.

Mohammed je u prethodnom periodu pokazivao kako na glavi može balansirati još više čaša. Ipak, na tribinama za sada ne želi rizikovati previše i pet mu je rekord.

Oglasi

On je već postao ikona među navijačima Schalkea. Stalno je na utakmicama i definitivno je najpoznatiji među navijačima tima iz Gelsenkirchena.

Treba istaći da on na utakmice redovno dolazi biciklom. Često ordinira ispred stadiona, a njegova priča je kao i kod mnogih doseljenika veoma teška.

U razgovoru za ZDF je istakao da su mu roditelji još u Nigeriji. On je morao pobjeći zbog terorističke organizacije Boko Haram.

"Majka mi nedostaje najviše. I ja njoj nedostajem, ali shvata da je rat veoma opasan i sretna je što sam uspio pobjeći", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On se u Gelsenkirchenu za život snalazi radeći brojne poslove, a dolazak na utakmice Schalkea postalo je nešto što ne želi propustiti.

Svi koji dođu na stadion ga prepoznaju. Često ga i časte i Mohammed je veoma popularan u Gelsenkirchenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti