Velika tragedija na utakmici Schalkea i Bayera - sve su pokušali, ali spasa mu nije bilo

Navijač domaćih izgubio život

Velika tragedija na utakmici Schalkea i Bayera - sve su pokušali, ali spasa mu nije bilo

E. Škorić

Susret Schalkea 0 i Bayer Leverkusena, iz 26. kola Bundeslige, obilježila je tragedija koja se dogodila na tribinmama.

Kako je sam tim iz Gelsenkirchena izvijestio, jedan navijač Schalkea izgubio je život na tribinama, unatoč svim ljekarskim naporima da ga spase.

"Nogomet je danas u drugom planu. Gledatelj se srušio na južnoj tribini tokom utakmice. Nažalost, svi pokušaji reanimacije bili su neuspješni. Šaljemo iskrenu sućut porodici. Naše misli su s vama", napisao je Schalke 04.

"Ova vijest pokazuje da postoje puno važnije stvari od poraza", rekao je trener Schalkea Thomas Reis nakon utakmice.

Što se utakmice tiče, momčad iz Leverkusena slavila je sa visokih 3:0.

Bio je to, inače, prvi poraz Schalkea nakon čak osam prvoligaških kola. U tom su nizu zabilježili dvije pobjede i šest puta odigrali neriješeno.

Schalke je trenutno pretposljednji na tabeli nakon 26 kola i ima bod manje od timova koji su van opasne zone. Ipak, samo su bod od posljednjeplasiranog Stuttgarta, dok je Bayern u kudi kamo boljoj situaciji sa 40 bodova i nalazi se na sedmom mjestu, te je bod od pozicija koje donose plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je veliki i kultni klub i bit će pravo razočarenje ako ispadne iz Bundeslige. Morat će osvajati bodove u narednim utakmicama, a prva se igra narednog vikenda, u gostima kod Hoffenheima, nakon čega u Gelsenkirchen dolazi Hertha.

Navijači se nadaju da će se u tim mečevima sakupiti određeni broj bodova i da će se najzad klub i prvi put od početka sezone izvući iz opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi