Napadnut Mohammed Salah! Momenti aposlutnog straha, sijevaju pesnice, vojska trči na sve strane...

Nemile scene

Napadnut Mohammed Salah! Momenti aposlutnog straha, sijevaju pesnice, vojska trči na sve strane...

A. Čaušević

Utakmica Sijera Leone - Egipat je igrana u Liberiji, ali ni to nije spriječilo incident u kojem je umalo ozbiljno tjelesne povrede dobio Mohammed Salah, najveća zvijezda afričkog fudbala. 

Egipat je rutinski dobio utakmicu sa 0:2, ali sam rezultat je u drugom planu zbog dešavanja sa samog kraja utakmice kada su na teren utrčali gledatelji.

Na teren je utrčao veliki broj navijača i sve je djelovalo kao da se sprema napad na Salaha pošto je zvijezda Liverpoola bio meta rulje koja je utrčala na teren SDK stadion u Liberiji.

Do napada je došlo u posljednjim minutama, a na kratkom snimku se može vidjeti kako zaštitari pesnicama udaraju utrčale navijače.

Jedan od navijača se zatračao i na Salaha, dok su ga ostali saigrači zašititili. U međuvremenu je na teren utrčala i vojska koja je smirila situaciju.

Salah se ponašao dosta mirno i nije djelovao uznemireno, ali nema sumnje da mu je kroz glavu prolazilo dosta toga pošto je napad bio sve osim bezazlen.

Oglasi

Ovakvi i slični incidenti nisu nikakva novost u afričkom fudbalu koji praktično uvijek ima problema sa organizacijom utakmica, posebno u centralnoafričkoj regiji.

Na sreću, ovaj put se sve dobro završilo za Salaha, dok same izgrednike osim batina koje su primili sigurno čeka boravak iza rešetaka na neko vrijeme.

Inače, Egipat meč prve faze afričkih kvalifikacija za Mundijal 2026 riješio bez većih problema. Konačan rezlutat glasio je 0:2, a oba gola je postigao Trezeguet.

Meč na SDK Stadionu je trajao duže od 100 minuta, a meč se igrao u Liberiji zato što niti jedan stadion u Siera Leoneu ne ispunjava uslove za međunarodne utakmice što je poražavajuće za ovu zemlju.

Egipat nakon prva dva kola ima maksimalan učinak i za očekivati je da popularni Faraonu u grupi sa Gvinejom Bisau, Burkinom Faso, Etiopijom, Siera Leoneom i Džibutijem bez problema prođu dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije