Klopp se odmah uhvatio za glavu kada je vidio šta je njegov igrač uradio, kazna je bila surova

Znao je šta slijedi

Klopp se odmah uhvatio za glavu kada je vidio šta je njegov igrač uradio, kazna je bila surova

E. Čaušević

Liverpool je jučer doživio težak poraz na gostovanju protiv Manchester Cityja sa 4:1 iako su gosti s Anfielda prvi došli u vodstvo. Redsi su ponovo podbacili u svim segmentima, a to je najbolje pokazala reakcija Jurgena Kloppa prije gola Cityja za 1:1.

Liverpool je odlično počeo derbi na Etihadu i uspio je u 17. minuti nakon sjajne kontre da povede sa 1:0 kada je Mohamed Salah uspio da savlada Edersona i zatrese mrežu Cityja.

No, nakon tog trenutka igra Redsa u potpunosti se raspala, a Manchester City je to itekako znao da iskoristi i na kraju je došao do ubjedljive pobjede protiv velikog rivala.

Građani su pokazali svu svoju snagu nakon primljenog gola jer su bili svjesni da nemaju prava na kiks, te bi gubitak bodova u ovom meču vjerovatno značio i oproštaj od borbe za titulu prvaka Engleske.

Igrače Cityja primljeni gol nije pokolebao, a interesantno da je to čini se uradio gostima. Igrači Liverpoola igrali su neprepoznatljivo što najbolje oslikava njihovu sezonu koja je za zaborav.

Koliko su igrači Liverpoola ove sezone u očajnoj formi vidjelo se najbolje u 27. minuti utakmice kada je City uspio da poravna na 1:1 nakon odlične akcije i gola Juliana Alvareza.

Oglasi

Međutim, desetak sekundi prije gola argentinskog napadača mnogi su zapazili zanimljivu situaciju, a u glavnim ulogama bili su Jurgen Klopp i Andy Robertson.

Lijevi bek je krenuo u presing na vezni red Cityja i potrčao je u sredinu, a tada se Klopp uhvatio za glavu jer je znao da je Škot napravio veliku grešku i upao u zamku igrača Cityja.

Jurgen Klopp left with head in hands as Andy Robertson made glaring mistake during dismal defeat by Man City

Lopta je odmah otišla na tu stranu koju je praznu ostavio Robertson i Klopp je očito i sam znao šta se sprema. Igrači Cityja su odigrali nevjerovatnu akciju nakon toga i zasluženo došli do 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U drugom poluvremenu City je došao do potpunog preokreta i ubjedljive pobjede. Već u prvoj minuti drugog dijela De Bruyne pogađa za 2:1, a samo sedam minuta kasnije Gundogan je povisio na 3:1.

Konačnih 4:1 na derbiju Manchester Cityja i Liverpoola postavio je Jack Grealish koji se uspio upisati u listu strijelaca u 74. minuti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Kloop je varalica... na lijepe zube je doso u liverpul .. vrijeme mu je da ide ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi