Legendarni Mido opleo po Salahu: "Da li ste se ikada zapitali zašto nije kapiten u Liverpoolu?"
Salah se povrijedio na Afričkom kupu nacija, a Egipat je u ranoj fazi ispao. Egipćanima smeta brz povratak zvijezde u Liverpool gdje se trenutno oporavlja.

Teško podnosi taj teret

Legendarni Mido opleo po Salahu: "Da li ste se ikada zapitali zašto nije kapiten u Liverpoolu?"

E. Škorić

Bivši egipatski napadač Mido uputio je kritike na svog sunarodnjaka Mohameda Salaha nakon što je ustvrdio da krilo Liverpoola "nikada nije bio vođa na terenu".

Mohamed Salah se suočio s kritikama nekih bivših egipatskih zvijezda jer se rano vratio na Anfield nakon što se povrijedio na Afričkom kupu nacija, a Faraoni su ispali već u šesnaestini finala.

Jedan od onih koji je kritikovao Salaha bio je Hossam Hassan, rekorder Egipta po golovima i novoimenovani selektor reprezentacije. Sada su kritike stigle i od bivšeg napadača Tottenhama, Middlesbrougha i Marseillea, Mide, koji nije imao puno milosti prema idolu Egipta.

"Salah je zvijezda Egipta, ali sliči li ono što radi s reprezentacijom na ono što Messi radi s Argentinom? Ili Ronaldo s Portugalom? Usmjerava igrače kod izvođenja penala, govori ko će pucati, a ko će ga slijediti i svima nameće svoju osobnost. Salah je mentalno evoluirao, ali nikada nije bio vođa na terenu, da li ste se ikada zapitali zašto nije kapiten u Liverpoolu? Nemojte samo reći da je to zato što je strani igrač jer to nije faktor u engleskom fudbalu, a postoje brojni dokazi", rekao je Mido i dodao:

"Salah je bio pod negativnim utjecajem što je postao kapiten Egipta. Imao bi više slobode i manje pritiska da je ostao bez te trake. Neki me mogu optužiti za ljubomoru prema Salahu, ali to je grupa bolesnih ljudi. Usporedbe sa slučajevima Messija i Ronalda ne treba raditi jer je situacija potpuno drugačija. Dvojac ima potpuno različite osobnosti i mentalitete od Salaha. Salah je jedan od onih kojima je teško nositi teret kapitenske dužnosti".

Oglasi

Salah je bio kapiten Liverpoola prije, ali je ona trenutno u vlasništvu Virgila van Dijka, koji je na toj dužnosti u Liverpoolu naslijedio Jordana Hendersona.

Al-Ittihad ne odustaje od Salaha

U međuvremenu su stigle nove informacije iz svijeta fudbala koje govore da je saudijski Al-Ittihad nastavio sa pokušajima da za ljeto osigura dolazak Salaha. Spremni su mu dati ogroman ugovor, a Liverpoolu platiti preko 200 miliona eura odštete, tako da je sve izgledniji povratak Egipćanina na Bliski istok.

Prema pisanju portala "The Athletic", Mohamed Salah bi trebao dobiti još jedan prijedlog od Al-Ittihada. Benzemin klub priprema ponudu od miliona eura. Ako se transfer dogodi, bit će to najveći u historiji fudbala jer bi bio nadmašen i iznos koji je svojevremeno PSG platio Barceloni za Neymara - 222 miliona eura.

Navodno bi Salahu Saudijci dali godišnje 100 miliona eura, što je četiri puta više od onoga što dobija na Anfieldu, tako da će biti teško ponovo odbiti bogataše iz pustinje,

Top Komentari

King_Kenny
...Mido legendaran?...po cemu li to???...ukucas na google Mido izbaci ti 30 rezultata,a njega nigdje...frajer promijenio 40 klubova u karijeri...stvarno ne znam odakle hrabrost takvim invalidima da uopste komentarisu jednog Salaha koji je legenda najveceg engleskog kluba svih vrmena i kompletne EPL...
2 0
payron
Ja mislim da u Liverpool moze biti kapiten samo Englez ali nisam siguran
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi