Ni Premier liga, ni Bundesliga: Iznenadit će vas liga čije mečeve Klopp najviše voli da gleda

Nijemac je strastveni ljubitelj fudbala

Ni Premier liga, ni Bundesliga: Iznenadit će vas liga čije mečeve Klopp najviše voli da gleda

E. Škorić

Njemački stručnjak Jurgen Klopp (56) nedavno je najavio odlazak iz Liverpoola na kraju sezone, ali nećemo ga tako skoro gledati ponovo u ulozi trenera.

Nakon devet godina Klopp je napustio Liverpool. Bio je omiljen širom Engleske zbog svoje karizmatičnosti, a navijači na Anfieldu neće ga tako lako prežaliti.

No, Nijemac je osjetio da je došao trenutak da se makne iz fudbala i da napravi pauzu. Htio je da bude maksimalno korektan, pa je na vrijeme otkrio svoje planove i nagovijestio odlazak na kraju sezone, bez obzira kako se ona završi.

S Liverpoolom je Klopp osvojio šest velikih trofeja: naslov prvaka Engleske (2018/19), Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA-ino svjetsko klupsko prvenstvo (2019), Liga kup i FA kup 2021/22. Nedavno je osvojio i Liga kup nakon što je njegov tim u finalu nakon produžetaka, golom Virgial van Dijka, savladao Chelsea.

Klopp je prije odlaska u Englesku radio kao trener u Bundesligi i imao dobre rezultate u Borussiji Dortmund, no interesantno je da najviše uživa u mečevima Championshipa, odnosno drugog ranga engleskog fudbala.

Oglasi

“Prvenstvo mi se jako sviđa. Gledam ga tako često. Gledao sam Leeds protiv Leicestera prošle sedmice. Fudbal se igra intenzitetom koji je potpuno sulud.

Nedavno sam gledao utakmicu West Broma. Imaju nestvaran način igranja fudbala. Očito, Leicester, Southampton također igraju jako dobar fudbal. Druga liga je nevjeroatna, nevjerovatno je teška. Prilično je impresivno šta se tamo događa." , rekao je Jurgen Klopp, prenosi Sport Bible.

Naglo skočile cijene ulaznica

Ulaznice za utakmicu Liverpoola na Anfieldu inače koštaju oko 60 funti. No, vlasnici sezonskih ulaznica iskorištavaju odlazak Jurgena Kloppa te su ih stavili u prodaju za paprene iznose.

Liverpool će posljednju utakmicu ove sezone igrati na Anfieldu protiv Wolvesa 19. maja. Navijači Liverpoola ulaznicu za tu utakmicu prodaju za nevjerovatnih 25.000 funti bez PDV-a.

Tako će navijači morati platiti 408 puta veći iznos za oproštaj od trenera koji je s Redsima osvojio sve što je mogao i ostavio veliki trag.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi