Već 11 godina na dresu nosi ime, a ne prezime: Van Dijkov daidža otkrio razlog takve odluke

Stao u kraj svim špekulacijama

Već 11 godina na dresu nosi ime, a ne prezime: Van Dijkov daidža otkrio razlog takve odluke

E. Čaušević

Virgil van Dijk već nekoliko godina bez dileme je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu. No, mnogi nisu znali zbog čega on na dresu nosi svoje ime, a ne prezime i sada je tajna otkrivena nakon što se oglasio njegov daidža koji je ispričao tužnu priču o Nizozemcu.

Van Dijk je u nedjelju bio junak Liverpoola u finalu Carabao Cupa protiv Chelseaja jer je u zadnjim minutama drugog produžetka uspio da zabije pogodak za 2:1 i donese Redsima novi trofej.

Upravo je nizozemski defanzivac bio taj koji je podigao trofej nakon završetka utakmice, a u centru pažnje ponovo se našla priča oko toga zbog čega on na dresu nosi svoje ime, a ne prezime kao što je to inače običaj.

Od dolaska na Anfield ovom 32-godišnjaku na dresu piše "Virgil" i mnogi se uopšte nisu ni pitali zbog čega je to tako, no nakon svega oglasio se njegov daidža Steven Fo Sieeuw koji je dao objašnjenje zašto on na dresu nosi ime, a ne prezime.

Naime, on je otkrio da Van Dijk nije imao baš lijepo i lagano djetinjstvo jer se njegov otac uopšte nije zanimao za njega i majka je bila primorana da radi nekoliko poslova kako joj djeca ne bi bila gladna i kako bi Van Dijk imao uslove da normalno odrasta i trenira fudbal.

Oglasi

"Istina je da njegov otac nije bio tu u onim najvažnijim godinama njegovog odrastanja. On je ostavio njegovu majku i troje djece uključujući i Virgila i otišao. Majka je ta koja je heroina njegove priče i to je jedina istina", rekao je Steven i dodao.

"Ne sklanjaš prezime svog oca bez razloga i Virgil mu je na taj način jasno pokazao kako se osjeća nakon svega".

On je prezime na dresu nosio dok je igrao u Nizozemskoj, ali kada je iz Groningena prešao u Celtic to se promijenilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Celticu je na dres stavio svoje ime i od tada to nije mijenjao. Odmah je bilo jasno da nešto između njega i oca vjerovatno nije kako treba, a Van Dijkov daidža je odlučio da stane u kraj špekulacijama i kaže pravu istinu.

Inače, Van Dijk je u Liverpool stigao početkom 2018. godine iz Southamptona za čak 85 miliona eura i pokazao se kao pun pogodak, te je s ovim klubom osvojio skoro sve što je mogao.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makke07
Samo da se upisem i da mi je drago da konačno vidim da neko koristi naše nazive i da napiše daidža jednom vrijedi vidjeti.
0 1
Cvare_Sala
Pokusaj novinara, kontam da su nagradjeni za svaki pokusaj izazivanja sukoba na svojim clancima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti