Tražili su mu novac da igra za reprezentaciju, a sada ga mole i dobijaju isti odgovor

Ništa čudno

Tražili su mu novac da igra za reprezentaciju, a sada ga mole i dobijaju isti odgovor

Admin Čaušević

Da su mnogi fudbalski savezi širom svijeta korumpirani nije nikakva novost. 

Najviše skandala se bilježi Africi prvenstveno zbog neorganizacije i ličnog interesa, pa na kraju ispaštaju fudbaleri.

Na Afričkom kupu nacija možda i najveće razočarenje predstavlja reprezentacjia Gane koja je već ispala u grupnoj fazi.

Za Ganu ni ovaj put nije igrao Mohammed Salisu, odlični štoper Southamptona kojeg je engleski klub prije dvije sezone platio 12 miliona eura Real Valladolidu.

Prije nego što se pojavio na velikoj sceni imao je priliku da igra za U17 reprezentaciju Gane. Iako je zadovoljio na pripremnom periodu na kraju nije zaigrao.

Njemu su tada tražili da plati određenu sumu novca kako bi upao na konačni spisak. Nije platio i nije pozvan u tim.

Nakon što je počeo igrati u Ligama petice iz FS Gane su ga počeli pozivati i moliti da igra za reprezentaciju, ali on ih uporno odbija.

Posljednji koji ga je pokušao uvjeriti je Alhaji Grunash, direktor ekipe King Faisal, ali je dobio odgovor da se uopšte ne petlja u njegov slučaj.

Salisu je standardan u Southamptonu ove sezone sa čak 21 nastupom u Premiershipu i nema sumnje da bi bio od velike koristi ne samo selekciji Gane već i nekim jačim reprezentacijama.

Top Komentari

axel42
Pametan frajer, čuj da plati da igra! Valjda izdrži pa se neodazove nikad.
13 0
amza
Isto je to i kod nas još i gore
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi