Slučaj otvoren: Ponavlja se utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo?

Nakon skandalozne odluke

Slučaj otvoren: Ponavlja se utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo?

A. Čaušević

FIFA bi mogla naložiti da se ponovi jedan od mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

U nedjelju je Gana pobijedila Južnoafričku republiku sa minimalnih 1:0. Pobjednika je odlučio Ayew iz nepostojećeg penala.

Sa tri boda Gana se izjednačila na tabeli sa Južnoafričkom repbulikom te je izborila baraž zahvaljujući boljoj gol-razlici. Obje selekcije su završile grupu sa po 13 bodova.

Glavni sudija susreta bio je N'Diaye koji je u 33. minuti dosudio penal kada je poslije jednog ubačaja iz kornera na teren sadm od sebe pao Amartey.

Nakon utakmice iz Južnoafričke republike su uputili žalbu na regularnost susreta te su se žalili FIFA- i CAF-u.

"Osjećamo se itekako pokradenim jer penal nije izolirani slučaj. Puno je upitnih odluka službenih osoba na utakmii, a mi ćemo odabrati stručnjaka koji će odrediti druge incidente kako bismo mogli iznijeti jak argument", poručili su iz FS Južne Afrike.

Iz FIFA-e su kratko saopštili da je slučaj otvoren pa se ne isključuje mogućnost da se ova utakmica ponovo odigra u narednom periodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi