Moise Kean je prava "zvijer": Novi gol i nova pobjeda Juventusa

Miralem Pjanić odigrao cijeli meč

Moise Kean je prava "zvijer": Novi gol i nova pobjeda Juventusa

Juventus je u prvoj utakmici 30. kola Serie A kao gost slavio nad Cagliarijem s 2:0.

Bianconeri su na Sardiniju doputovali desetkovani, čak devetorica se nisu našla u konkurenciji, a da bi pokrpao rupe u sastavu trener Max Allegri je bio primoran posegnuti za igračima iz mladog tima.

I takav oslabljen Juventus je na kraju slavio sa sigurnih 2:0, čime je nastavio miran hod ka novoj tituli i nastavku dominacije, a prvi gol je viđen u 22. minuti. Nakon što je Bernardeschi izveo korner, Bonucci je sjajno skočio i glavom pogodio za 1:0, što je bio rezultat koji je stajao na semaforu do samog finiša.

Pet minuta prije kraja prednost Juventusa je udvostručio mladi Kean i postavio, ispostavit će se, konačnih 2:0. Za Keana je ovo, vrijedi istaknuti, bio četvrti gol na posljednje četiri ligaške utakmice. 

Naš reprezentativac Miralem Pjanić je, po običaju, odigrao cijeli susret za Juventus.

Juventus je praktički osigurao naslov italijanskog prvaka i sada ima 18 bodova ispred drugoplasiranog Napolija. Cagliari je na 13. mjestu s 33 boda.

Serie A, 30. kolo:

Cagliari - Juventus 0:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Momak je novi Drogba, bice velika zvijezda u fudbalu uskoro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi