Moise Kean potpisao ugovor i objasnio zašto je baš izabrao Everton
Kean je potpisao trogodišnji ugovor

Napustio Torino

Moise Kean potpisao ugovor i objasnio zašto je baš izabrao Everton

S. Pašalić

Moise Kean je jutros uspješno prošao ljekarske preglede i potpisao trogodišnji ugovor sa Evertonom.

Mladi 19-godišnji napadač je prošle sezone odigrao nekoliko sjajnih utakmica za Juventus, ali s obzirom na konkurenciju u ekipi za narednu sezonu, morao je potražiti novu destinaciju kako bi redovno igrao.

Stigao je na Goodison Park, a Juventus je dobio sigurnih 30 miliona eura od njegovog transfera, a ta cifra se može još povećati za dodatnih 10 miliona kroz bonuse.

Kean je nakon potpisivanja ugovora sa Evertonom objasnio zašto je izabrao baš ovaj klub kao svoju narednu destinaciju.

"Izuzetno sam ponosan i počašćen što ću nositi dres Evertona. Dat ću sve od sebe za ovaj tim", bile su njegove prve riječi za Daily Star.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ubijedili su me da potpišem jer je Everton klub koji gleda u budućnost, ai i ja sam također."

"Znam za veličinu kluba. Ima velike ambicije i jako ću se truditi da nam pomognem da ispunimo ono što želimo postići. Navikao sam na pobjede i želim dati ovaj pobjednički stav timu", rekao je Kean.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi