"Moja garaža Specijal": Italijani imaju najbolju energiju od svih ekipa, ali Španci igraju sve bolje

"Moja garaža Specijal": Italijani imaju najbolju energiju od svih ekipa, ali Španci igraju sve bolje

Endin Čaušević

Do kraja Evropskog prvenstva ostale su samo tri utakmice, odnosno mečevi polufinala i finale koje je na rasporedu u nedjelju.

Ljubitelji fudbala mogli su uživati proteklih sedmica u odličnom izdanju Evropskog prvenstva na kojem smo vidjeli mnoštvo golova i sjajnih utakmica, ali i nekoliko neočekivanih rezultata.

Do kraja Eura ostalo je još samo da se odigraju dvije polufinalne utakmica i finale. Nakon nekoliko dana pauze EP se nastavlja večeras i to sjajnim okršajem Španije i Italije, dok se u drugom polufinalu sutra sastaju Engleska i Danska.

Upravo o ova dva meča u podcastu "Moja garaža Specijal" razgovarali smo sa našim gostom komentatorom, nekadašnjim bosanskohercegovačkim reprezentativcem Omerom Joldićem.

"Španija kako odmiče takmičenje igra sve bolje i bolje. Italijani su do ove faze došli s pet pobjeda. Dopadljivi su u igri, igraju lijepo za oko, roster im je dosta velik i imaju kvalitetnih igrača. Jedan od boljih igrača u ovim mečevima bio je Spinazzolla i on se teško povrijedio. Koliko će im faliti pokazat će se protiv Španije", kaže Joldić i nastavlja.

"Italija je do polufinala došli protiv Belgije, pobijedili su zasluženo. Italijani su bili puno bolji, pogotovo u prvom poluvremenu. Italijani su definitivno ekipa koja imaju najbolju energiju. Ipak, igraju protiv reprezentacije Španije koja ih je pobijedila u finalu Eura 2012. godine sa 4:0. Španija je do polufinala došla s dvije pobjede i tri remija. Zasluženo su prošli protiv Švicarske iako su penali lutrija".

"To su dvije ekipe koje statistički imaju najviše napada na EP. Španci imaju dosta mladu ekipu, imaju sistem. Ako selektor stavi Pedrija da igra prije Thiaga Alcantare znači da vjeruju mladim igračima. Puno novih igrača u Španiji koji nisu javnosti toliko poznati. Dvije ekipe koje napadački igraju i ekipe koje imaju filozofiju da vole imati posjed lopte i kreirati šanse".

U video prilogu pogledajte kompletnu emisiju "Moja garaža Specijal".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi