Bio je prva priča Eura, smogao je snage i otišao kod saigača, nije ni sumnjao šta ga čeka

Veliki peh

Bio je prva priča Eura, smogao je snage i otišao kod saigača, nije ni sumnjao šta ga čeka

A. Čaušević

Dok se njegove reprezentavne kolege pripremaju za utakmice godinu, on je primoran na operativni zahvat koji će ga od terena odvojiti na nekoliko mjeseci. 

Leonardo Spinazzola je do samog finiša utakmice Belgije i Italije bio prva priča Evropskog prvenstva jer niti jedan igrač nije toliko "eksplodirao" kao lijevi bek Italije.

Brzonogi bočni fudbaler Rome ima zaista nevjerovatnu moć ponavljanja što je demonstrirao u svakom meču na kojem je igrao, ali i prati ga etiketa "staklenog igrača" jer je sklon povredama.

Bio je odličan i u četvrtfinalu protiv Crvenuh đavola, ali je susret završio prije vremena i to u suzama. Pokidao je ahilovu tetivu i slijedi mu minimalno šest mjeseci odmora.

Veliku podršku 28-godišnji lijevi bek dobio je od strane saigrača iz reprezentacije. Scene iz aviona na povratku iz Minhena u Rim to pokazuju i svi su u glas pjevali njegovo ime. 

Oglasi

Spinazzola je možda i najbolji primjer koliko je fudbal brutalan sport. Sanjao je o osvajanju Eura, govorilo se o transferu u Real Madrid, a sve je to palo u vodu treptajem oka. 

Dan nakon povrede smogao je snage i na štakama je stigao u kamp reprezentacije. Vjerovatno nije ni slutio šta će ga čekati. 

Iznenadio je saigrače koji su čekali ručak. Kada su ga ugledali svi do jednog su ustali, zagrlilia ga i aplaudirali kao znak podrške. Kod nekih je bilo i suza razočarenja. 

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ostali Azzurri su se pripremali za putovanje u London i polufinalni okršaj protiv Španije, a Spinazzola je otputovao u Finsku gdje će se danas operisati.  

Inače, Spinazzola nije jedini Italijan koji se povrijedio jer se Lorenzo Pellegrini povrijedio neposredno pred start turnira i mogao je napustiti kamp Azzurra. 

Top Komentari

DadiG
Ubleha od “novinaru”. Napiši nešto sam. Prestani prepisivati. Stidi se. Sramotiš familiju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi