Mokri Dolac uskoro dobija reflektorsku rasvjetu

Stadion u Posušju

Mokri Dolac uskoro dobija reflektorsku rasvjetu

Eldar Ganibegović

Sjajne vijesti stižu za navijače Posušja, ali i generalno za fudbalske simpatizere u Bosni i Hercegovini.

Stadion HŠK Posušje dobit će reflektorsku rasvjetu, a to je bh. premijerligaš potvrdio na svojoj Facebook stranici.

"Višegodišnji san svih navijača i simpatizera HŠK Posušje uskoro će biti ostvaren. Reflektorska rasvjeta stiže na jedan od najposjećenijih stadiona u BiH, na Gradski stadion Mokri Dolac u Posušju. U ponedjeljak je u prostorijama kluba potpisan projekt s kompanijom Aksa d.o.o Zenica.

Ovaj veliki projekt financirat će Općina Posušje, Vlada ŽZH, FIFA i NS BiH. Upravni odbor na čelu s predsjednikom Dariom Sesarom uložio je velike napore da ovaj veliki infrastrukturni projekt dođe u Posušje.

Prva faza radova kreće na proljeće, a odnosi se na iskop i izlijevanje stopa za stupove. Navijači, grad i klub zaslužuju biti dio BiH nogometne elite!

Za naš klub i naš grad!", napisano je u objavi.

[KREĆE IZGRADNJA REFLEKTORSKE RASVJETE NA STADIONU MOKRI DOLAC U POSUŠJU!] 🔵⚪️💥💡✅ Višegodišnji san svih navijača i...

Posted by HŠK Posušje on Tuesday, December 14, 2021

Podsjetimo, Posušje je jesenji dio sezone završilo na 10. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko se osvrnemo na posjetu u jesenjem dijelu sezone, njihov stadion apsolutno zaslužuje jedan ovakav projekat. Posušje je na domaćin utakmicama imalo posjetu bolju od naprimjer Slobode, Veleža i Širokog Brijega.

Na Mokrom Docu bilo je ukupno 24.900 navijača, te su po tome peti u ligi, iza Grbavice (36.244), Gradskog stadiona u Banjoj Luci (33.300), Koševa (31.100) i stadiona Pod Bijelim brijegom (25.800).

Top Komentari

jassony
Zar Mladost DK nike zbog reflektora izbacena?
3 1
irnes4
Davno je trebalo svaki klub u BIH da ima reflektore ,pa cak i u nizim ligama U Crnoj Gori koja je mala drzava u odnosu na nasu klubovi imaju reflektore ,a da ne spominjem dalje Svi klubovi od Zete koja je zadnja do Sutjeske na prvom mj
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi