Poznat plan priprema HŠK Posušje za proljetni dio sezone
Posušje će u drugom dijelu sezone voditi veliku bitku za opstanak u Premijer ligi

Očekuju se pojačanja u svim linijama

Poznat plan priprema HŠK Posušje za proljetni dio sezone

Dino Kurbegović, foto: Admin Čaušević

Prošlog vikenda završen je prvi dio sezone u Premijer nogometnoj ligi BiH, te je nastupila najduža nogometna pauza u Evropi. Kada je u pitanju ova sezone sigurno da se očekuje mnogo uzbuđenja u drugom dijelu sezone, kako u borbi za Evropu, tako i u borbi za opstanak.

Četiri ekipe, Radnik, Leotar, Posušje i Rudar iz Prijedora vodit će veliku bitku za opstanak. Ekipa Posušja koja se vratila u Premijer ligu imala je skroman učinak u prvom dijelu sezone, iako se čini da su mogli osvojiti još nekoliko bodova, budući na partije koje su pružali, posebno pred sami kraj prvog dijela sezone.

Na proljeće će tim koji s klupe vodi Stipe Balajić čekati velika borba za svaki bod i ostvarenje cilja, a to je opstanak u ligi. Kada je u pitanju početak priprema, kako saznajemo prozivka će biti održana 12 januara na Mokrom Docu. Većinski će pripreme biti odrađene u Posušju i okolici, ali postoji mogućnost u zavisnosti od vremenskih prilika da se početkom februara ode 10-tak dana u Hrvatsku.

Kada je u pitanju igrački kadar, šef stručnog štaba izrazio je želju da se klub pojača s tri-četiri kvalitetna nogometaša i to u svakoj liniji, kako bi tim na proljeće bio još jači i kompaktniji u borbi za opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon 19. kola u Premijer ligi Posušje se nalazi na 10 poziciji sa 16 bodova, koliko imaju i Leotar, te ekipa Rudara iz Prijedora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi